Nagyon gyorsan készül és igen finom, tápláló. És egészséges is. 🙂
Hozzávalók:
10 dkg friss bazsalikomlevél
6 dkg fenyőmag
2 dl 100 % extra szűz olívaolaj
4 kk. só
15 dkg natúr tofu
10 dkg Viofast mozarellás növényi sajt
—
25 dkg bio tönköly penne tészta
1-2 szem nagyobb paradicsom
2 dl növényi tejszín (elhagyható)
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson feltüntetett módon kifőzzük. A fenyőmagot zsiradék nélküli serpenyőben megpirítjuk. A mixer táljába beletesszük a megmosott bazsalikomlevelet, a megpirított fenyőmagot, a szétmorzsolt tofut, lereszelt növényi sajtot, sózzuk, és alaposan összeturmixoljuk. A hűtőben sokáig eláll, kenyérre (pirítósra) kenve is nagyon finom, vagy salátákhoz adva. Most a kifőtt tésztára tettük, és nyers paradicsomot is kockáztunk rá. Aki szeretné, a tésztára szánt pesto-t növényi tejszínnel kicsit összefőzheti, és önthet rá, de anélkül is príma eledel. 🙂
TIPP: A fenyőmag kiváltható dióval, sőt, sótlan földimogyoróval, kesudióval vagy mandulával is. 🙂