magdireceptek

Kókuszolajos sütőtök krémleves

Sokféleképp készülhet ez a finom leves, nekünk ez a kedvenc ízkombinációnk. 

Hozzávalók:

80 dkg sütőtök
2 közepes burgonya
2 ek. kókuszolaj 
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl Sojade bio szójadresszing
3-4 tk. borsikafű
2 tk. ételízesítő mix
1-1,5 víz

15 szezámmag

Elkészítés:

A sütőtököt,a vöröshagymát és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy edénybe tesszük, ételízesítővel, sóval megszórjuk, majd annyi vízzel meglocsoljuk, amennyi ellepi. Ekkor adjuk hozzá a kókuszolajat is. Puhulásig főzzük. Ezután felöntjük vízzel, hozzáadjuk a szójadresszinget (vagy más növényi tejszínt, tejfölt), fokhagymával és borsikafűvel ízesítjük. Az egészet összeturmixoljuk, és pár perc alatt összeforraljuk. 
Tipp: pirított szezámmaggal vagy tökmaggal, esetleg kenyérkockákkal tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Növényi tejfölös cukkiniragu

vega_pokemontrainer4000

Nem túl fotogén, de nagyon finom és laktató, olcsó egytálétel. Hozzávalók: 1 nagy cukkini3 kápia paprika vagy piros színű tv,...

Lecsós grillezett gomba

vega_pokemontrainer4000

A világ legegyszerűbb étele, mégis megosztom veletek. Még a múlt héten készült, miután pakkot kaptunk anyósoméktól, mert náluk már gyönyörű...

Búzahús szalámi

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom vegán szalámi, már hasonló szerepel a blogon, ill. A tavasz ízei szakácskönyvben is megjelent, de ez most egy...