magdireceptek

Kókuszolajos sütőtök krémleves

Sokféleképp készülhet ez a finom leves, nekünk ez a kedvenc ízkombinációnk. 

Hozzávalók:

80 dkg sütőtök
2 közepes burgonya
2 ek. kókuszolaj 
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl Sojade bio szójadresszing
3-4 tk. borsikafű
2 tk. ételízesítő mix
1-1,5 víz

15 szezámmag

Elkészítés:

A sütőtököt,a vöröshagymát és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy edénybe tesszük, ételízesítővel, sóval megszórjuk, majd annyi vízzel meglocsoljuk, amennyi ellepi. Ekkor adjuk hozzá a kókuszolajat is. Puhulásig főzzük. Ezután felöntjük vízzel, hozzáadjuk a szójadresszinget (vagy más növényi tejszínt, tejfölt), fokhagymával és borsikafűvel ízesítjük. Az egészet összeturmixoljuk, és pár perc alatt összeforraljuk. 
Tipp: pirított szezámmaggal vagy tökmaggal, esetleg kenyérkockákkal tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Expressz vegán női szeszély

vega_pokemontrainer4000

Ez a sütemény kedden hajnalban készült, egy órám volt arra, hogy mindent előkészítsek, megsüljön a sütemény és a végén el...

Szójamajonézes burgonya-avokádósaláta

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük a majonézes burgonyasalátát, és erről vegánként sem kell lemondanunk!:) Hozzávalók: 0,5 kg burgonya1 nagyobb avokádó1 lila hagyma—8 dl szójadresszing2-3...

Tél végi saláta

vega_pokemontrainer4000

Többen kérdezitek, milyen salátát eszünk, vagy mit kenünk a kenyérre. Nos, a saláta és a pástétom is szinte mindig a...