Nagyon szeretjük a majonézes burgonyasalátát, és erről vegánként sem kell lemondanunk!:)
Hozzávalók:
0,5 kg burgonya
1 nagyobb avokádó
1 lila hagyma
—
8 dl szójadresszing
2-3 ek. mustár
1-2 tk. citromlé
1-2 tk. nyìrfacukor
4 tk. himalaya só
2 tk. sómentes ételízesítő mix
1 tk. sörélesztőpehely
Elkészítés:
A burgonyát héjastul megfőzzük. Az avokádót meghámozzuk és felkockázzuk. A lila hagymát is hámozást követően felkockázzuk. A burgonyát, miután megfőtt s kihűlt, meghámozzuk és felkockázzuk. Mindezt egy tálba tesszük.
Elkészítjük az öntetet: a szójadresszinget egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a mustárt, az ízesítőket, a sörélesztőpelyhet és összefőzzük.
Tálalás előtt 1-2 órával a burgonyára és avokádóra öntjük az öntetet, és várjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Tipp: dúsíthatjuk kesudió tejföllel.
Bármilyen saláta készíthető az öntettel.