magdireceptek

Diós-barna rizses sült

Feltétnek is nagyon finom, de önállóan is fogyasztható.

Hozzávalók:

4 nagyobb sárgarépa
2 fej vöröshagyma
1 bögre dió
1 csokor friss petrezselyem (v. 3-4 ek. szárított)
3-4 gerezd fokhagyma
4-5 ek. extra szűz olívaolaj
2 ek. pirospaprika
1 ek. paprikakrém
himalaya só – ízlés szerint

Elkészítés:

A rizst kifőzzük, majd egy tálba tesszük. A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk és olaj + víz keverékén megpároljuk. Erre rászórjuk a megdarált diót, az előzetesen meghámozott és lereszelt répát, a pirospaprikát, ízesítjük a paprikakrémmel, fokhagymával,  sóval. Pár perc alatt „összesütjük-főzzük”. Ehhez hozzákeverjük a reszelt növényi sajtot és olajjal kikent tepsibe simítva 20 perc alatt 180 fokon összesütjük.  
TIPP: Kesudió helyett használhatunk csupán diót. 

Ezeket olvastad már?

Rakott zöldbab

Ez a rakott étel volt a tegnapi és mai ebédünk, mivel megfáztam, én rozmaringolajos-fokhagymás céklasalátával ettem. Ezt nem volt idő...

Málnás kalács

Fannus másik nagy kedvence a málna. Ez a recept Nagy Zsuzsától származik, ő tanította meg nekem elkészíteni ezt a finom...