magdireceptek

Müzliszeletek húsvétra

Többen kérdeztétek, hogy mit ajánlok húsvétra. Csokoládét semmiképp sem, de egészséges müzliszeletet igen! 🙂 A héten ismerkedtünk meg a Santé Kft. jóvoltából ezekkel a müzliszeletekkel:
– mogyoró és mandulás 
– banános-csokis
– mogyorós-csokis
-tőzegáfonyás- málnás-joghurtos
– szilvás-joghurtos
– cseresznyés-joghurtos
30-35-40 grammos kiszerelésűek és  nagyon-nagyon finomak! 🙂 
További előnyük a piaci versenytársaikkal szemben, hogy kilóárban olcsók (69-79 Ft/db) ill. nagyon kiadósak. 
Mindegyik müzliszelet gazdag olajos magokban és gabonapelyhekben (zabpehely és búzapehely főképp). Emellett tengeri sót tartalmaznak, pálmazsírt, teljes kiőrlésű búzát. 
Nádcukorral édesítettek, illetve inulint tartalmaznak, amely pl. a csicsóka fő hatóanyaga, növényi rostanyag, amely jó hatással van a szervezetre, sokat lehet hallani róla manapság, így utánajártam, mi is ez:
„Az INULIN egy folyékony növényi étkezési rost, melyet a zöldségek és a gyümölcsök fruktooligoszacharid része tartalmaz. Összetett szénhidrátvegyület, a prebiotikumok egy fajtája, ami annyit jelent, hogy növeli az élő kultúra aktivitását és segít megelőzni a kártékony baktériumok elszaporodását az emésztő rendszerben. Vízben oldódó nagyméretű rost, amely a bélben sértetlen marad (sem az emberi szájban, sem az emésztőszervekben nincs olyan enzim, amely képes lenne feloldani vagy megemészteni), így magához vonzza a hasznos baktériumokat táplálkozásra.” 

Forrás: www.egeszsegfarm.hu
A müzliszeletek a Santé Kft termlkeit is forgalmazó webshop-ban kaphatók, vagy hamarosan a Spar üzleteiben. 
Joggal merülhet fel a kérdés, hogy „De csokit és joghurtot tartalmaznak, azaz nem vegán termékek, miért ajánlod?” Egyrészt a zöld színű mogyorós-mandulás nem joghurtos és csokis, hanem natúr. Másrészt úgy gondolom, nem szabad ugyanazt elvárni másoktól is, amit magunktól. Ha csokifüggő ismerőseinket „rászoktatjuk” erre, jót teszünk vele :-)))

Ezeket olvastad már?

Kesutejfölös borsófőzelék lecsóval

Az utolsó adag házi borsónkat készítettem ma el. Régen ettünk borsófőzeléket, pedig nagyon szeretjük. Vegán habarás került bele, de most...

Köles-krumpli tócsni

Nagyon finom feltét, egy újságban olvasta édesanyám az eredeti receptet, kifénymásolta, és én pedig kisebb variálást követően készítettem el.  Hozzávalók:...