magdireceptek

Zöldbab-ragu gluténmentes tésztával

Hozzávalók:

50 dkg zöldbab
2 ek. olívaolaj
1 paprika
1 paradicsom
2 ek. paprikakrém
1 dl szójadresszing
himalaya só, pirospaprika
bio levespor és ételízesítő
2 ek. kukoricakeményítő
2 ek fekete szezámmag

25 dkg gluténmentes metélt

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát olaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, a felvágott  paradicsomot, paprikát. Fűszerezzük, pirospaprikával megszórjuk és paprikakrémezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedve közepes lángon pároljuk. A párolás utolsó 5 percében hozzáadjuk a szójadresszinggel előzetesen kikevert keményítőt. Fekete szezámmaggal és gluténmentes téésztával tálaljuk.  

Ezeket olvastad már?

Kókuszos, mézes diótej

vega_pokemontrainer4000

Elfogyott a mandulánk, ill. kukoricatejporunk is, így ma reggel ezzel szembesülve diótejet készítettem. (Vagyis már tegnap előkészültem erre az állapotra,...

Máktejes gabonakávé :)

vega_pokemontrainer4000

Napok óta mákot ennék, és épp tegnap este Nóránál  olvastam a máktejről. Úgy megörültem, hogy ma ezzel indítottuk a napot. 🙂 ...

Póréhagymás-kurkumás csicserileves

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 2 közepes póréhagyma15 dkg csicseriborsó3-4 tk. kurkuma3 gerezd fokhagymahimalaya só – ízlés szerintlevespor és ételízesítő2 ek. kókuszzsír1 dl szójadresszing1...