magdireceptek

Mogyorókrémes-marcipános tápiókapuding


Hozzávalók:

10 dkg tápióka gyöngy
3 dl víz
6 dl kókusztej 
10 dkg aranybarna nádcukor
1 bio citrom héja
5 dkg marcipán nádcukorral

karobos mogyorókrém
gyümölcsök

Elkészítés:

A tápiókát egy nagy lábasba tesszük, és felöntjük vízzel, 15 percig állni hagyjuk. Amikor felszívta a vizet, felöntjük a kókusztejjel és közepes hőfokon kavargatva megfőzzük, amíg a gyöngyök puhák, áttetszőek lesznek. Ekkor adjuk hozzá a cukrot, citromhéjat és az apró kockákra vágott marcipánt. Összekeverjük. Rétegezzük mogyorókrémmel és gyümölcsökkel, behűtve tálaljuk. 
TIPP: a marcipán kihagyható. 

Ezeket olvastad már?

Müzliszelet-falatkák

vega_pokemontrainer4000

Odavagyok a müzliszeletért,  bár számomra túl édesek, ragadósak. Szerettem volna itthon készíteni amolyan granola bar-t. Nekem ízlett, a gyerekek is...

Barnarizs fasírt

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 40 dkg barnarizs20 dkg sárgarépa, zeller, karalábé – vegyesen4 ek. csicseriborsóliszt 1 fej vöröshagyma3-4 gerezd fokhagyma2-3 ek pirospaprika fűszerek: majoranna,...