magdireceptek

Növényi sajtos, kesumajonézes brokkolipástétom

Nagyon finom pástétom.

Hozzávalók:

1 közepes brokkoli
1 nagyobb lilahagyma

½ bögre kesudió
1 bögre víz
1 ek. olívaolaj
1 ek. sörélesztőpehely
2 gerezd fokhagyma
½ citrom leve
himalaya só– ízlés szerint

Elkészítés:

A borkkolit rózsáira szedjük, megmossuk és megpároljuk. Eközben a kesudiómajonézt is elkészítjük: a kesudiót a vízzel, olívaolajjal, sörélesztőpehellyel, fokhagymával, citromlével és óval összeturmixoljuk. A megfőtt és kihűlt brokkolit villával összetörjük, hozzákeverünk 8-10 ek, kesudiómajonézt. A növényi sajtot lereszelve keverjük hozzá. 


Ezeket olvastad már?

Narancsos-mákos kölespuding

Hozzávalók: 50 dkg köles ½ liter rizstej 25 dkg kék mák, darálva  vanília, 1 bio narancs héja, rizsszirup – ízlés...

Kókuszzsírban sült tepsis burgonya

Nagyon egyszerű étel, mégis sokszor elfelejtkezünk róla. Hozzávalók: 4-5 ek. kókuszzsír2 ek. bio levespor-és ételízesítő2 ek. sörélesztőpehelyfriss rozmaring- ízlés szerint1...

Sütőtökös téli leves

A héten valamelyik nap ezt a meleg levest ettük. Hozzávalók 2 nagyobb répa1 kisebb fehérrépa2-3 kocka sütőtök1 nagyobb karalábé1 közepes...