magdireceptek

Fűszeres, növényi sajtos, paprikás sült padlizsán

Igazi gyors nyári eledel a padlizsánrajongóknak. 

Hozzávalók:

4 közepes padlizsán
1 piros kápia paprika
1 sárga kápia paprika
1 fej fokhagyma
himalaya só – ízlés szerint
kakukkfű, borsikafű, lestyán, rozmaring – ízlés szerint
pár csepp citromlé
4 ek. kókuszzsír 
30 dkg  natúr Sojade szójajoghurt
15 dkg Violife natúr növényi sajt 

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbevágjuk. Mindkét felüket bevagdossuk. Megszórjuk sóval és kókuszolajjal kikent tepsibe téve  megkenjük fokhagymával, majd olvasztott kókuszzsírral és kevés citromlével meglocsoljuk. Félkészre sütjük (180 fokon, kb. 15 perc alatt). Eközben lereszeljük a sajtot, megfőzzük a köretet (most bulgur), és a felkockázott paprikákat kókuszzsírral kikent tepsibe tesszük. A padlizsánt kivesszük, paprikákat betesszük, 10 perc alatt összepirítjuk, majd a padlizsánokra halmozzuk a paprikákat, megszórjuk a fűszerekkel és a reszelt sajttal. Még 10 perc alatt összesütjük. Fokhagymás-sós joghurttal és bulgurral tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Padlizsánkrém

Nagyon szeretjük a padlizsánt, akár raguban, akár rántva, fokhagymával összesütve, vagy fasírtként feldolgozva, rakott ételekbe téve. De pástétomként is nagy...

Szejtánkolbászos-padlizsános lasagne

Nem egy gyors étel, ha a kolbászt is aznap készítjük, de ha az rendelkezésünkre áll, hipp-hopp készen van.  Hozzávalók: 5...

Vegán karobos minikuglófok

Nagyon gyorsan elkészülő, formás édesség. Hozzávalók: 12 dkg finomliszt13 dkg teljes őrlésű liszt 2,5 dl Alpro rizstej 10 dkg nyírfacukor1-1,5...