magdireceptek

Karácsonyi citromkrémes gofri (vegán)

Nagyon finom, próbáljátok ki, hiszen gyors, mutatós és olcsó édesség. Ne feledjétek, hogy karácsonykor is érdemes a fehér cukor helyett barnát használni, vagy egyéb alternatív édesítőszereket, most gyümölcscukrot tettem ebbe a süteménybe, nagyon finom volt. 


Hozzávalók:

1 pohár finomliszt
1/2 pohár durumliszt
1/2 pohár teljes őrlésű liszt
1 kk. foszfátmentes sütőpor
2 ek. gyümölcscukor
3 ek. rizs italpor
víz -amennyit felvesz

A krémhez:

2 csomag vaníliás pudingpor
2 nagy citrom leve és héja
gyümölcscukor, vanília – ízlés szerint
1 l növényi tej 
4-5 ek. kókusz habkrém

Elkészítés:

A gofri tészta alapanyagjait összekeverjük és 3 órán át állni hagyjuk. Majd a hagyományos módon kisütjük – előtte növényi margarinnal kenjük ki a gofrisütőt. 
A pudingot szintén a hagyományos módon készítjük: 5 ek. kivételével felforraljuk a növényi tejet, eközben ezzel a kimaradt tejjel kikeverjük a pudingot, hozzáadjuk a gyümölcscukrot, citromlevet és héjat, beleöntjük a forrásban lévő tejbe és forrás után még pár percig főzzük. Amikor kihűlt, belekeverjük a habkrémet. Megrakjuk a kisült gofrikat és tortaként tálaljuk ezt az egészséges finomságot. 

Ezeket olvastad már?

Céklás tofusajt-krémes „torony”

Magdi

Nagyon sok céklát tettem el savanyúságként, de maradt még nyersen is. Ezt használtam fel most ehhez a könnyed előételhez. Hozzávalók:...

Zöldségekkel töltött szamósza

Magdi

Finom vendégváró csemege, próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt (lehet fele-fele teljes őrlésű-finomliszt) 4 ek....

Ismét saláta: spenót-pritaminpaprika

vega_pokemontrainer4000

Ismét saláta a karácsonyi „habzsi-dőzsi” után.:-) Hozzávalók: 15 dkg friss spenótlevél1 kaliforniai paprika4 ek. Alpro Yofu1/2 citrom leve1 csokor metélőhagyma2...