Nincsen karácsony mézes sütemény nélkül. Íme, egy vegán változat.
Hozzávalók:
13 dkg árpa maláta szirup
25 dkg liszt
25 dkg liszt
8 dkg zabpehelyliszt
4 dkg kókuszzsír
10 dkg nyírfacukor
4 dkg kókuszzsír
10 dkg nyírfacukor
2ek. víz
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. szódabikarbóna
1tk. foszfátmentes sütőpor1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
—
30 szem mandula vagy dió
Elkészítés:
A mézet és a kókuszolajat mérd ki és olvaszd meg. A liszteket miután kimérted, töltsd egy tálba. Add hozzá a szódabikarbónát, a mézeskalács fűszerkeveréket, a nyírfacukrot és legvégül a felolvasztott mézet, kókuszolajat és a vizet. Gyúrd össze, majd letakarva tedd a hűtőbe, kb. 30 percig. Eközben sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, készítsd elő a mandulákat vagy diókat, lisztezz be a gyúródeszkát. Fél óra leteltével a tésztát ezen nyújtsd ki, nehéz lesz, mert töredezni akar, de légy erős és ügyes. Egy pogácsaszaggatóval szaggass ki köröket, óvatosan helyezd a tepsibe és mindegyik tetejére tegyél egy mandulát vagy diót. Előmelegített sütőben 160 fokon 10 perc alatt süsd készre. Vigyázz, mert hamar leég az alja.
TIPP: töltsd a formát marcipánnal. 🙂