magdireceptek

Fanni kedvenc bucija

Egyik nap eszembe jutott, hogy régen készítettem zsemlét. Gyorsan kitaláltam egy receptet és azóta negyedszerre sütöm, nekünk „bejön”. Fanni egy egészet megeszik esténként. Huhh, nagy étvágya van a kislányunknak. 🙂 A zsemlében az újszerű, hogy a észtájába is kerül szójajoghurt, ill. a tetejét is azzal kenem meg, így teljesen olyan, mintha tojással lenne kenve. 


Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
25 dkg teljes őrlésű liszt
5 ek. puffasztott amarántmag (elhagyható)
5 ek. búzakorpa (elhagyható)
2 ek. burgonyapehely (elhagyható)
1 ek. szójajoghurt
kb. 3 dl víz
1 ek gyümölcscukor
2,5 dkg élesztő
só – ízlés szerint

2 ek. szójajoghurt
só, fokhagymagranulátum – ízlés szerint
szezámmag

Elkészítés:

A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a korpát, amarántmagot,  a szójajoghurtot. Az élesztőt 1 dl cukros vízben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztekhez. A többi vizet hozzáadagoljuk és  félkemény tésztát gyúrunk. 30 percet meleg helyen kelesztjük, majd egy olajjal kikent tepsibe zsemléket / kifliket / bucikat formázunk. Lekenjük az előzetesen összekevert „krémmel”, majd a tepsiben is 15-20 percet állni hagyjuk. 180 fokon kb. 30 perc alatt kisütjük.  

Ezeket olvastad már?

Félig tél, félig tavasz reggelire :)

Azért csak félig tavasz, mert még nincs friss idénygyümölcs, „csak” kompóttal készült a rétegezett reggeli 🙂 Egyrészt az ebédhez is...

Gyógynövények felfázás esetén

Ez a fotó most erről a free stock oldalról van (azaz regisztrálást követően, ingyen, rendezett jogdíjakkal tölthetünk le képeket, akár nyomtatásba,...