magdireceptek

Paradicsomos-krumplis tészta

Elsőre nem egy megszokott párosítás. Azonban az a története, hogy Fanni odavan a paradicsomszószos tésztáért. hagymás alapra mindig valami más kerül (bab/ összemorzsolt tofu / reszelt cukkini / padlizsán stb.), és aztán jöhet is a paradicsompüré, fűszerek, és nincs az a mennyiség, amit ne tudna elpusztítani a kislányunk. Mivel elég régóta beteg, ezért a kedvenceivel kedveskedek neki, nincs nagyon étvágya sem pár napja. Ezért paradicsomos tésztát készítettem, de mivel a paradicsom meghajthatja és amúgy is napok óta kevesebbet eszik, ezt nem szerettem volna. Ekkor jutott eszembe, hogy a krumplis tészta is abszolút favorit. Így kombináltam a kettőt.

A fotó hátterében manókánk műanyag zöldség-gyümölcsei láthatóak. Egy bevásárlókosárban kapta ezeket anyukámtól. Azóta nem telik el nap, hogy ne játszanánk zöldségest. Az összes gyümit-zöldséget felismeri és kérésre odaadja nekem, vevőnek. 🙂 A tányért a Tommee Tippee-től kaptuk. Köszönjük! 

Hozzávalók:
1 nagyobb burgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. liszt
2 ek. víz 
fűszerek: lestyán, gyógynövényes fűszersó, só, bazsalikom, gyümölcscukor
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, majd  a víz és az olaj keverékén megpároljuk. Eközben a burgonyát meghámozzuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a hagymához és félkészre főzzük. Amikor majdnem puha, ráöntjük a paradicsomlevet, fűszerezzük és készre főzzük. Tésztávaé tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Kurkumás rizs

vega_pokemontrainer4000

  Nagyon finom egytálétel, érdemes kipróbálni.  Hozzávalók: 1 kaliforniai paprika 10 dkg zöldborsó 3 szem koktélparadicsom 1/2 üveg fekete olívabogyó...

Sárgaborsó kremleves

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük a sárgaborsót, főzelékként, hagyományos levesként, de fasírtot és kenyérre kenhető pastétomot is készítettem már belőle. Most pedig egy...