Gyors, egyszerű, egészséges és finom!
Hozzávalók:
- 3 ek. olaj
- 1 db közepes vöröshagyma
- 2 tk. curry por
- 2 bögre hosszúszemű rizs
- 1 tk. só
- 1 bögre zöldségleves alaplé
- 1,5 bögre víz
- —
- fél kg gomba
- 2 ek. olaj
- 2 ek. víz
- kakukkfű, só
Elkészítés:
A hagymár apróra vágjuk és olaj és víz keverékén megpároljuk. Amikor félkemény, hozzáadjuk a curry-t; a rizst és felöntjük a zöldségalaplével. Kis lángon puhulásig főzzük; időközben még vizet adjunk hozzá, amikor elfővi az alaplevet. Tetszés szerint sózzuk. A gombát, miközben fő a rizs, az olaj és víz keverékén megpároljuk, fűszerezzük. Amint kifőtt a rizs, olajjal kikent tepsibe simítjuk, ráhelyezzük a gombát és kb 10 perc alatt 180 fokon összesütjük.