Nagy palacsintarajongók vagyunk, férjem legkevésbé, de mi, lányok, akár mindennap tudnánk enni palacsintát ilyen vagy olyan formában.
Hozzávalók:
A palacsintához:
10 dkg teljes őrlésű liszt
15 dkg finomliszt
2 dl l növényi tej
5 dl buborékos ásványvíz
6 ek. olaj
A szószhoz:
4 csomag vaníliás pudingpor
1,5 l növényi tej
10 dkg eritritol
—
2 ek. olaj (tepsi kikenéséhez)
1 nagy üveg lekvár
dió
Elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük, majd kisütjük a palacsintákat. Mindegyiket megtöltjük, majd félbevágjuk (széltében). A pudingokat is a hagyományos módon elkészítjük. Egy tepsit kiolajozunk egy tepsit, és a fél palacsintákat egymásra helyezzük, a szétvágott részük legyen egy kissé felfele. Leöntjük a pudinggal, megszórjuk cukrozott dióval és 30-35 per alatt összesütjük.