magdireceptek

Spenótos minikuglófok

A spenót, burgonya és a növényi sajt olyan triász, ami bármikor érkezhet Fanninak. Ünnepnapokon mindezt együtt kapja 🙂

Hozzávalók:

1/2 kg spenót
6 szem nagyobb burgonya
20 dkg mozarellás növényi sajt
1 ek. lenmagpehely
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
himalaya só – ízlés szerint
2 ek. olívaolaj 

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk és felkockázzuk. Olaj és víz keverékén megpároljuk, majd rátesszük a spenótot, sózzuk, fokhagymával ízesítjük, és összefőzzük. Eközben a krumplikat megfőzzük, meghámozzuk és a spenótba törjük. A sajtot felkockázzuk, ezt is hozzáadjuk és tojás helyett lenmagőrleménnyel dúsítjuk, ez biztosítja, hogy essen szét. Olajozott muffin-vagy kuglófformákba téve 200 fokon 15-20 perc alatt összesütjük. 

Ezeket olvastad már?

Nem fotogén, de finom :-)

vega_pokemontrainer4000

Ahogyan megyünk az igazi télbe, egyre jobban hiányzik a tavasz. Ezért valamelyik nap nagyon olcsón friss spenótot vettem, nosztalgiázni és...

Mézes-mazsolás buci

vega_pokemontrainer4000

Nagyon egyszerű, gyors „félédes” péksütemény, lekvárral vagy házi mogyorókrémmel zseniális 🙂 Hozzávalók: 2 bögre teljes kiőrlésű liszt1 bögre finomliszt1 csipet...