magdireceptek

Vendégbejegyzés: édesburgonya krémleves


Még nem is újságoltam, hogy pár hete Debrecenben főzőkört tartunk. Akit érdekel, jelezzen és elküldöm a meghívót, az évben még egy süteményes rész lesz, jövőre pedig még 5 alkalom. Többen szervezzük, ill. főzünk is, de a koordinátor Andi, aki remekül süt-főz (ugyanúgy, mint édesanyja, Marika), így megkértem, hogy osszon meg pár receptet a blog olvasóival, így most két receptet tőle osztok meg:

Hozzávalók:

2-3 közepes méretű édesburgonya
     1 szál póréhagyma
·      1 evőkanál olívaolaj
·      1 evőkanál „vegeta” 
·      kb. 1-2 kiskanál só
·      1 dl növényitejszín + egy kevés díszítéshez
·      kb. 1 liter víz
·      1 marék tökmag
Elkészítés:

  1. A póréhagymát felszeletelve vizes olajon egy kicsit megpároljuk.
  2. Addig az édesburgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk, majd hozzátesszük.
  3. A sót, Vegamixet és a vizet is beletesszük az edénybe és közepes lángon puhára főzzük az édesburgonyát.

Ezeket olvastad már?

Kókusztejes sütőtökkrémleves

Sütőtökkrémlevest sósan, fűszeresen szeretem készíteni, bár tudom, hogy többen édesen szeretik. Általában főzőtejszínt használok, de most egy kis csavart szerettem...

Tátráról- bővebben

Az elmúlt héten a Magas-Tátrában és a Szlovák paradicsomban jártunk. Gyönyörű volt. Mivel gasztroblog, azzal kezdem, hogy miket ettünk :))...