magdireceptek

Vendégbejegyzés: oroszkremtorta – vegán

Íme, a korábban megígért recept Anditól.

Hozzávalók:

piskótához:

30 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg fehér liszt
15 dkg gyümölcscukor
1 ek. szódabikarbóna
5 dl víz
0,9 dl olaj

krémhez:

3 dl növényi tej
4 dkg kukoricakeményítő

vagy 1 vaníliás pudingpor

3 ek. gyümölcscukor
 1 csipet kurkuma (elhagyható)
 1 teáskanál Bourbon-vanília
3-4 dl habbá verhető növényi tejszín
3 dkg áztatott mazsola
10 dkg kandírozott gyümölcs
10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóit könnyű tésztává keverjük és kikent, lisztezett kerek tortaformába öntjük és 
előmelegített sütőben 180 fokon 35-45 percig sütjük. A krémhez néhány evőkanál hideg növényi tejjel csomómentesre keverjük a keményítőt. A többi tejet a gyümölcscukorral, vaníliával, kurkumával együtt  felmelegítjük, majd hozzáadjuk a keményítőt és sűrű krémet főzünk, amit jól kihűtünk. A tejszínt kemény  habbá verjük, kb. 1,5 dl-t félreteszünk belőle a díszítéshez. A kihűlt krémet elkeverjük a tejszínhabbal, a  mazsolával és a kandírozott citrushéjjal. A piskótarétegeket és a torta külsejét megkenjük a krémmel. A mandulát szárazon megpirítjuk és az oldalára nyomkodjuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük (sőt javasolt már előző nap elkészíteni). A maradék tejszínhabot nyomózsákba tesszük (esetleg használhatunk flakonos tejmentes tejszínhabot is) és kidíszítjük a tortát.

Ezeket olvastad már?

LÉT-REFORM bejglik

vega_pokemontrainer4000

Tudom, tudom, a bejgli téli édesség, de ez jól behűtve, esetleg egy kis vegán vaníliafagyival nyáron is nagyon finom és...

Datolyagolyó

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók:2 érett banán10 dkg aszalt, mag nélküli datolya10 dkg leforrázott apró szemű zabpehely5 dkg mazsola20 dkg kókuszreszelék20 dkg darált olajos...

Kötelező nyári cseresznyés pite

vega_pokemontrainer4000

Vendégeink voltak, nem sok fotózni való maradt. De ha ismét készítek, bepótlom 🙂 Cseresznyeszezonban kötelező sütemény, nagyon finom, gyorsan elkészül,...