magdireceptek

Zabos-kakaós avokádókrémes, joghurtos áfonyatorta (vegán, cukormentes)

Hozzávalók:

Az alaphoz:

10 dkg zabpehely

15 dkg kókuszolaj

3-4 ek. eritrit

1 marék olajos mag

A kakaós avokádókrémhez:

2 db avokádó

3 ek. holland kakaópor

3 ek. méz vagy valamilyen szirup (agavé, rizs, datolya, juhar stb.)

A joghurtos réteghez:

4 dl növényi (szója vagy kókusz alapú) joghurt (natúr)

1/2 kg áfonya (ebből a fele a joghurtba, fele díszítésnek)

Elkészítés:

A zabpelyhet megpirítjuk, majd kávédarálón még kicsit darabosra ugyan, de összeőröljük és felforrósított kókuszolajjal és a darált olajos maggal összekeverjük, ha igényeljük, adjunk hozzá porrá őrölt cukorhelyettesítőt, pl. eritritet. Belesimítjuk egy tortaformába és hűtőbe tesszük. Eközben elkészítjük a krémeket: az avokádót meghámozzuk és egy kelyhes turmixba vágjuk, hozzáadjuk a kakaóport, mézet (vagy szirupot) és összeturmixoljuk. Az áfonyát is egy tálba kitesszük majd a megmosott áfonyát beletéve óvatosan turmixolunk rajta. Miután kivettük a hűtőből az alapot, rákenjük az avokádós krémet, majd ismét a hűtőbe tesszük. Amikor a krém megszilárdult, a joghurtos krémet is rákenjük és végül áfonyával díszítjük.

Ezeket olvastad már?

Rizskása puding eper-málnaszósszal

A Biorganik nagyon finom és egészséges instant kásákat forgalmaz, érdemes „nehezebb napokra” beszerezni, hogyha nincsen is idő, vagy ha éppen...

Villámgyors vegán túrógombóc

Olyan, mint az eredeti, ráadásul villámgyorsan elkészül és egészséges is.  Hozzávalók: 3 dl növényi tej 0,5 kg natúr tofu 1...