Hozzávalók:
Az alaphoz:
10 dkg zabpehely
15 dkg kókuszolaj
3-4 ek. eritrit
1 marék olajos mag
A kakaós avokádókrémhez:
2 db avokádó
3 ek. holland kakaópor
3 ek. méz vagy valamilyen szirup (agavé, rizs, datolya, juhar stb.)
A joghurtos réteghez:
4 dl növényi (szója vagy kókusz alapú) joghurt (natúr)
1/2 kg áfonya (ebből a fele a joghurtba, fele díszítésnek)
Elkészítés:
A zabpelyhet megpirítjuk, majd kávédarálón még kicsit darabosra ugyan, de összeőröljük és felforrósított kókuszolajjal és a darált olajos maggal összekeverjük, ha igényeljük, adjunk hozzá porrá őrölt cukorhelyettesítőt, pl. eritritet. Belesimítjuk egy tortaformába és hűtőbe tesszük. Eközben elkészítjük a krémeket: az avokádót meghámozzuk és egy kelyhes turmixba vágjuk, hozzáadjuk a kakaóport, mézet (vagy szirupot) és összeturmixoljuk. Az áfonyát is egy tálba kitesszük majd a megmosott áfonyát beletéve óvatosan turmixolunk rajta. Miután kivettük a hűtőből az alapot, rákenjük az avokádós krémet, majd ismét a hűtőbe tesszük. Amikor a krém megszilárdult, a joghurtos krémet is rákenjük és végül áfonyával díszítjük.