magdireceptek

Csicseri curry

Nagyon szeretjük a csicseriborsót, pörköltként, hummuszként, fasírtnak, falafelnek, salátákba, levesként elkészítve. Ez a curry is nagyon finom, próbáljátok ki. Én magában, sok nyers zöldséggel szoktam enni, férjem és a gyerekek is barna rizzsel, bár a gyerekek néha tésztát kérnek hozzá 😀

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 tk kurkuma

1 tk őrölt római kömény

1 ek olaj

2 csicseriborsó konzerv

4 dl kókusztej

40 dkg paradicsom konzerv, darabolt

1 kk. cukor

1 ek friss reszelt gyömbér

ízlés szerint: só

citromlé – ízlés szerint

Elkészítés:

A meghámozott, felaprított hagymát, fokhagymát olaj és ugyannyi víz keverékén megpároljuk, majd ráöntjük a leszűrt csicserit (a leve jó lesz habnak!); kicsit összefőzzük a hagymával, majd ráöntjük a kókusztejet, konzerv paradicsomot, fűszerezzük és kb. 10-15 perc alatt készre főzzük. Gyors, egyszerű, egészséges, fehérjedús és finom!

Ezeket olvastad már?

Tavaszi tekercs télen

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük, télen is. 🙂 Hozzávalók a tésztához: 15dkg liszt 2 ek. rizsliszt  3dl víz 3ek. olívaolaj 2 tk. só...

Frankfurti leves

vega_pokemontrainer4000

Az utóbbi hetekben sok vendégeskedés is volt nálunk, majd mi is elutaztunk Békés megyei rokonainkhoz, ezért a hallgatás. Mai nap...