Nagyon sok céklát tettem el savanyúságként, de maradt még nyersen is. Ezt használtam fel most ehhez a könnyed előételhez.
Hozzávalók:
1 csomag marinált tofu
4 evőkanál citromlé
1 evőkanál olívaolaj
10 dkg héj nélküli, pirított és darált mandula vagy kesudió
1 kávéskanál só
fokhagymapor
aprított zöldfűszer – kapor, bazsalikom, kakukkfű, snidling, amit szeretünk
Elkészítés:
A céklát megmossuk, meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Blansírozzuk , azaz pár percig hőkezeljük. Ez idő alatt elkészítjük a tofu-sajtkrémet: egy magas falú edénybe aprítjuk bele a tofut, olívaolajat, citromot adunk hozzá; beleszórjuk a darált olajos magot, összebotmixerezzük; majd ízesítjük sóval és ízlésünk szerinti friss fűszerrel, én most kaprot tettem bele, de adható hozzá snidling, kakukkfű is (ez esetben nagyon jól passzol pl. gombával), összekeverjük
Egymásra halmozzuk a céklaszeleteket és a krémet.
Mutatós, ám nehezen fogyasztható étel 😉 De a sajtkrémet sok ételhez fel tudjuk használni.