magdireceptek

Sült, fűszeres sütőtök

Próbáltátok már a sütőtököt máshogyan is elkészíteni? Én nagyon szeretem sósan: pl. krumplipürébe keverve, fasírtnak vagy salátának elkészítve. Most azt mutatom meg, hogy hasonlóan az édesburgonyához hogyan tudtok belőle fűszeres, ízletes köretet készíteni.

Hozzávalók:

1 db sütőtök

4-5 gerezd fokhagyma

ízlés szerint rozmaring, kakukkfű, só

2 ek. olaj

4-5 ek. fűszerolaj (olívaolaj, rozmaring, kakukkfű, vegeta, összetört fokhagyma)

Elkészítés:

A sütőt 240 fokra előmelegítjük, a sütőtököt tetszés szerinti darabokra vágjuk, kanállal kikaparjuk a magházát. Egy alufóliával borított tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk friss zöldfűszerekből készített fűszerkeverékkel, a megpucolt, egész gerezdben hagyott fokhagymákkal és tetszés szerint összesütjük. A sütés vége előtt 5-8 perccel meglocsoljuk előzetesen készített fűszerolajjal.

Ezeket olvastad már?

Diós tészta újragondolva, reggelire

Ezen a héten valahogy a tésztát kívánjuk, többször is. Nemrég kaptunk finom házi, tojás nélküli, teljes kiőrlésű metéltet. Mivel mákunk...

Vegán banános-almás muffin

Ez a muffin még régebben készült, reggelire, csak nem volt idő feltölteni.  Hozzávalók: 1 csésze finomliszt1 csésze teljes őrlésű liszt2...

Cukkinis-szejtános brassói

Ma ismét gyors ebéd készült:) Volt itthon cukkini, krumpli, ill. múlt héten készítettem szejtánt, ez a hűtőben várta a felhasználást,...