magdireceptek

Sült, fűszeres sütőtök

Próbáltátok már a sütőtököt máshogyan is elkészíteni? Én nagyon szeretem sósan: pl. krumplipürébe keverve, fasírtnak vagy salátának elkészítve. Most azt mutatom meg, hogy hasonlóan az édesburgonyához hogyan tudtok belőle fűszeres, ízletes köretet készíteni.

Hozzávalók:

1 db sütőtök

4-5 gerezd fokhagyma

ízlés szerint rozmaring, kakukkfű, só

2 ek. olaj

4-5 ek. fűszerolaj (olívaolaj, rozmaring, kakukkfű, vegeta, összetört fokhagyma)

Elkészítés:

A sütőt 240 fokra előmelegítjük, a sütőtököt tetszés szerinti darabokra vágjuk, kanállal kikaparjuk a magházát. Egy alufóliával borított tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk friss zöldfűszerekből készített fűszerkeverékkel, a megpucolt, egész gerezdben hagyott fokhagymákkal és tetszés szerint összesütjük. A sütés vége előtt 5-8 perccel meglocsoljuk előzetesen készített fűszerolajjal.

Ezeket olvastad már?

Visszatérés

Kedves Olvasóink! Hosszas (őszi és téli) szünet után (amelynek több oka is volt) ismét a fedélzeten vagyunk. Minden rendben velünk,...

Paprikás krumpli gazdagon

2 kg burgonya 1 fej vöröshagyma 1 db paprika és paradicsom 1 kis kanál pirospaprika kb. 2 ek. olaj Só,...