magdireceptek

Spenótos „hummusz”

 

Folyamatosan termő spenótunkat nem csak főzelékként szoktuk fogyasztani, hanem szoktam spenótos tésztát főzni vagy spenótos rakott burgonyát, de minden salátába is kerül belőle vagy pl. kétnaponta présgéppel préselünk alma-spenót levet is, azaz amolyan zöldturmixot iszunk. A mélyhűtőbe is teszek el 1-1 dobozzal ebből a vasban gazdag növényből de most hummuszt készítettem és ebbe is raktam.  Így a gyerekek is megették, nyersen is (ha inni kell, szeretik).  Nagyon illett a csicserihez, legközelebb ezen felbuzdulva pl. falafelbe is fogok tenni spenótot. 
Hozzávalók:
1 konzerv csicseriborsó
kb 1 ek. citromlé
1 gerezd fokhagyma
10 dkg szezámmag
10 ek. majonéz 
köménymag – ízlés szerint
1 spenót aprított spenót
Elkészítés:
Egy magas falú műanyag edénybe tettem a levével együtt a csicseriborsó konzervet,  megsóztam, hozzáadtam a köményt, szezámmagot, citromlevet, egy gerezd fokhagymát és a majonézt. Mindezt összebotmixereztem. A spenótot megmostam és nagyon apróra vágtam, és a legvégén a pástétomhoz hozzákevertem. 
Kenyérrel fogyasztjuk, bár a gyerekek szeretik rántott növényi sajthoz enni „mártogatósként”. 


Ezeket olvastad már?

Zöldségekkel töltött szamósza

Finom vendégváró csemege, próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt (lehet fele-fele teljes őrlésű-finomliszt) 4 ek....

Kukoricakrémleves

Ismét leves, de hát jön a rossz idő, nincs mit tenni, itt a forró levesek ideje.  Ezt tegnap vacsorára ettük,...