magdireceptek

Csicseri egytál

A gyerekek nagyon szeretik a csicseriborsót, néha makaróni szószba kerül turmixolva, néha hummuszként esszük, van, amikor pörköltnek készítem el. Ezt pedig rizzsel  fogyasztották (mi pedig pitával). Amolyan csicseriborsó-mindent bele .

Hozzávalók:

3 ek, olaj

1 konzerv csicseri

1 fej lilahagyma

3-4 gerezd fokhagyma

1 üveg  hámozott paradicsom

kömény , koriander , só

Elkészítés:

 

A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és az olajon, ill ugyanannyi víz keverékén megpároljuk . Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, fűszereket és a levétől leszűrt csicserit, alaposan összekeverjük és összefőzzük (kb 20 perc alatt).

Ezeket olvastad már?

Sárgaborsó leves hagymás cipóval

vega_pokemontrainer4000

Amióta betegek vagyunk, erre a levesre vágyom (biztos a sok fokhagyma miatt:). Tegnap este beáztattam a sárgaborsót. Ma reggel gyorsan...

Vaníliás búza őszibarackkal

vega_pokemontrainer4000

Hmmm, de finom és tartalmas reggeli. :-)Úgy emlékszem, búzából készült „kása” még nincsen a blogon, így most ez következik. Mivel...