Hozzávalók:
270 g vöröslencse
1 leveskocka
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 ek. olaj
1 ek. liszt
2 ek. menta
1 kis konzerv paradicsompüré
Elkészítés:
A vöröslencsét megmossuk és egy főzőedénybe tesszük a leveskockával, sóval, a feldarabolt vöröshagymával, amit bő vízzel felöntünk és elkezdjük főzni. Egy másik edényben rántást készítünk. Az olajon a lisztet pirítani kezdjük, majd hozzákeverjük a mentát, amivel csak egy-két kavarásnyi ideig pirítjuk, végül lehúzzuk a tűzről és egy kis konzervnyi paradicsompürét keverünk hozzá. Ha a levesünk megfőtt, akkor hozzáöntjük szitán keresztül a rántást és ha szükséges még teszünk bele sót vagy vizet és összeturmixoljuk az egészet.
Tálaláskor megszórjuk friss zöldfűszerrel, és pirított mandula-mogyoródarabokkal.