magdireceptek

Mentás vöröslencse krémleves

Hozzávalók:

270 g vöröslencse

1 leveskocka

1 nagy fej vöröshagyma

3-4 ek. olaj

1 ek. liszt

2 ek. menta

1 kis konzerv paradicsompüré

Elkészítés:

A vöröslencsét megmossuk és egy főzőedénybe tesszük a leveskockával, sóval, a feldarabolt vöröshagymával, amit bő vízzel felöntünk és elkezdjük főzni. Egy másik edényben rántást készítünk. Az olajon a lisztet pirítani kezdjük, majd hozzákeverjük a mentát, amivel csak egy-két kavarásnyi ideig pirítjuk, végül lehúzzuk a tűzről és egy kis konzervnyi paradicsompürét keverünk hozzá. Ha a levesünk megfőtt, akkor hozzáöntjük szitán keresztül a rántást és ha szükséges még teszünk bele sót vagy vizet és összeturmixoljuk az egészet.

Tálaláskor megszórjuk friss zöldfűszerrel, és pirított mandula-mogyoródarabokkal.

Ezeket olvastad már?

Kása-kuglóf :)

vega_pokemontrainer4000

Ma, vendégeink tiszteletére a reggeli kásánkat kuglóf alakúra készítettem. (Előző reggel, ebédkészítés közben készült a kása, hogy jól meg tudjon...

Almás-vaníliás lepény (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Fanni nem édesszájú. Az édesség iránti vágyát kielégíti a reggeli kása, a datolyaszirup, aszalt datolya, aszalt áfonya, aszalt eper (ez...