magdireceptek

Aszalt paradicsomos tofukrémmel töltött vegán palacsinta

A krémleves után érdekes főételként is megállja a helyét, de reggelire vagy vacsorára is fogyasztható.

Hozzávalók a palacsintához:

30 dkg finomliszt

30 dkg zabliszt

fél cs. sütőpor

fél citrom leve

kb 5 dl rizstej

0,5 dl étolaj

ízlés szerint a tésztába: kapor, metélőhagyma, fokhagymapor, vegeta

A „töltelékül” szolgáló pástétomhoz:

1 fütölt tofu

1 kis üveg aszalt paradicsom (olajjal együtt)

1 marék dió/mandula/kesudió

sok friss bazsalikom

Elkészítés:

A paalcsintatésztát összekeverjük és a hagyományos módon kisütjük -csak ez nem fog leragadni vagy szétesni 😉 Miközben a palacsintákat sütjük, elkészítjük a tölteléket is (ami egyébként lehet chilis bab vagy zöldségpörkölt vagy akár curry-s karfiolragu is): A tofut felkockázzuk, hozzáadjuk a felaprított aszalt paradicsomot, melynek az olajából is hozzáöntünk,  sózzuk. Összebotmixerezzük. Folyamatosan segítünk a mixernek: villával is összetörjük, olajat adunk hozzá, ha szükséges. Friss bazsalikommal ízesítjük. Az összedarált diót/mandulát/kesudiót ekkor adjuk hozzá.

A kisült palacsintákba belekenjük a a tofus pástétomot, rászórunk durvára vágott, pirított diót, salátaleveleket is teszünk bele. Én, mivel avokádó fanatikus vagyok, ezt is szeleteltem hozzá (rá).

Ezeket olvastad már?

Thai tészta, kaporral

vega_pokemontrainer4000

A tegnapi ebédünk thai tészta volt, kaporral. Elsőre nem megy egymáshoz, de nagyon harmonikus, így is érdemes kipróbálni.  Hozzávalók: 1/2...

Vegán hamburgeres nyílt!

vega_pokemontrainer4000

A szállítás kicsit megviselte a hambikat… Kedves barátaink jóvoltából Budapesten ma megnyílt az első vegán hamburgeres a 1122 Városmajor u....

„Cézár saláta” Goody-foody-val

vega_pokemontrainer4000

Ismét egy Goody-foody ajánló. Meleg nyári napokon egy szendviccsel remek ebéd is lehet.  Hozzávalók: 1 fej saláta1 doboz csirkehús ízű...