magdireceptek

Aszalt paradicsomos tofukrémmel töltött vegán palacsinta

A krémleves után érdekes főételként is megállja a helyét, de reggelire vagy vacsorára is fogyasztható.

Hozzávalók a palacsintához:

30 dkg finomliszt

30 dkg zabliszt

fél cs. sütőpor

fél citrom leve

kb 5 dl rizstej

0,5 dl étolaj

ízlés szerint a tésztába: kapor, metélőhagyma, fokhagymapor, vegeta

A „töltelékül” szolgáló pástétomhoz:

1 fütölt tofu

1 kis üveg aszalt paradicsom (olajjal együtt)

1 marék dió/mandula/kesudió

sok friss bazsalikom

Elkészítés:

A paalcsintatésztát összekeverjük és a hagyományos módon kisütjük -csak ez nem fog leragadni vagy szétesni 😉 Miközben a palacsintákat sütjük, elkészítjük a tölteléket is (ami egyébként lehet chilis bab vagy zöldségpörkölt vagy akár curry-s karfiolragu is): A tofut felkockázzuk, hozzáadjuk a felaprított aszalt paradicsomot, melynek az olajából is hozzáöntünk,  sózzuk. Összebotmixerezzük. Folyamatosan segítünk a mixernek: villával is összetörjük, olajat adunk hozzá, ha szükséges. Friss bazsalikommal ízesítjük. Az összedarált diót/mandulát/kesudiót ekkor adjuk hozzá.

A kisült palacsintákba belekenjük a a tofus pástétomot, rászórunk durvára vágott, pirított diót, salátaleveleket is teszünk bele. Én, mivel avokádó fanatikus vagyok, ezt is szeleteltem hozzá (rá).

Ezeket olvastad már?

Csodasaláta

Ismét itt vagyunk, most már rendszeresebben jelentkezünk. Kisebbik gyermekünk, Gergő mostanában válogatósabb korszakát éli, pl. a nyers zöldségeket mellőzni szeretné...

Sós mogyorópástétom

Múlt héten férjem egyik munkatársánál, barátjánál járt megbeszélésen, és hozott egy kis kóstolót egy ehhez hasonló pástétomból, ami eszembe juttatta,...