magdireceptek

Aszalt paradicsomos tofukrémmel töltött vegán palacsinta

A krémleves után érdekes főételként is megállja a helyét, de reggelire vagy vacsorára is fogyasztható.

Hozzávalók a palacsintához:

30 dkg finomliszt

30 dkg zabliszt

fél cs. sütőpor

fél citrom leve

kb 5 dl rizstej

0,5 dl étolaj

ízlés szerint a tésztába: kapor, metélőhagyma, fokhagymapor, vegeta

A „töltelékül” szolgáló pástétomhoz:

1 fütölt tofu

1 kis üveg aszalt paradicsom (olajjal együtt)

1 marék dió/mandula/kesudió

sok friss bazsalikom

Elkészítés:

A paalcsintatésztát összekeverjük és a hagyományos módon kisütjük -csak ez nem fog leragadni vagy szétesni 😉 Miközben a palacsintákat sütjük, elkészítjük a tölteléket is (ami egyébként lehet chilis bab vagy zöldségpörkölt vagy akár curry-s karfiolragu is): A tofut felkockázzuk, hozzáadjuk a felaprított aszalt paradicsomot, melynek az olajából is hozzáöntünk,  sózzuk. Összebotmixerezzük. Folyamatosan segítünk a mixernek: villával is összetörjük, olajat adunk hozzá, ha szükséges. Friss bazsalikommal ízesítjük. Az összedarált diót/mandulát/kesudiót ekkor adjuk hozzá.

A kisült palacsintákba belekenjük a a tofus pástétomot, rászórunk durvára vágott, pirított diót, salátaleveleket is teszünk bele. Én, mivel avokádó fanatikus vagyok, ezt is szeleteltem hozzá (rá).

Ezeket olvastad már?

Kása-kuglóf :)

vega_pokemontrainer4000

Ma, vendégeink tiszteletére a reggeli kásánkat kuglóf alakúra készítettem. (Előző reggel, ebédkészítés közben készült a kása, hogy jól meg tudjon...

Programajánló: egészségnap 2013.

vega_pokemontrainer4000

Én ott leszek 🙂 Aki teheti, jöjjön el, jók szoktak lenni az előadások, a kiállítók standjai pedig tartogatnak finomságokat, érdekességeket.