Hozzávalók a palacsintához:
30 dkg finomliszt
só
30 dkg zabliszt
fél cs. sütőpor
fél citrom leve
kb 5 dl rizstej
0,5 dl étolaj
ízlés szerint a tésztába: kapor, metélőhagyma, fokhagymapor, vegeta
A „töltelékül” szolgáló pástétomhoz:
1 fütölt tofu
1 kis üveg aszalt paradicsom (olajjal együtt)
1 marék dió/mandula/kesudió
sok friss bazsalikom
só
Elkészítés:
A paalcsintatésztát összekeverjük és a hagyományos módon kisütjük -csak ez nem fog leragadni vagy szétesni 😉 Miközben a palacsintákat sütjük, elkészítjük a tölteléket is (ami egyébként lehet chilis bab vagy zöldségpörkölt vagy akár curry-s karfiolragu is): A tofut felkockázzuk, hozzáadjuk a felaprított aszalt paradicsomot, melynek az olajából is hozzáöntünk, sózzuk. Összebotmixerezzük. Folyamatosan segítünk a mixernek: villával is összetörjük, olajat adunk hozzá, ha szükséges. Friss bazsalikommal ízesítjük. Az összedarált diót/mandulát/kesudiót ekkor adjuk hozzá.
A kisült palacsintákba belekenjük a a tofus pástétomot, rászórunk durvára vágott, pirított diót, salátaleveleket is teszünk bele. Én, mivel avokádó fanatikus vagyok, ezt is szeleteltem hozzá (rá).