magdireceptek

Spenótos (édes) amerikai palacsinta

Nem szoktunk sűrűn édeset reggelizni, legalábbis a gyerekek többször vágynak sósra. Azért előfordul zabkása, köleskása, vagy pl.turmixok, smoothie-k (ez utóbbikba szokott kerülni friss spenótlevél is). most arra gondoltam, amerikai palacsintát készítek, amibe teszek a tésztába spenótot (mostanában nehezen fogy főzelékként, így fasírtba, tésztához való szószokba csempészem bele.  Hagyományos palacsintát már készítettem: a palacsintatésztába kevertem a megfőzött, összeturmixolt spenótleveleket és egy vegán krémsajtos tölteléket kapott. De volt spenótos krémmel töltött sós palacsinta is nálunk. Ezúttal most amerikai palacsintát készítettem és a tésztájába csempésztem bele a zöldséget.

Hozzávalók:

10 dkg liszt

10 dkg zabliszt

1 ek. sütőpor

4 ek. olaj

3 dl növényi tej vagy víz

2 marék spenótlevél megfőzve, turmixolva

Elkészítés:

A liszteket összekeverjük a sütőporral, hozzáöntjük a vizet vagy semleges ízű növényi tejet, az előzetesen megpárolt, összebotmixerezett spenótleveleket, az olajat és az egészet csomómentesre mixeljük. Olajjal kikent serpenyőben kisütjük. Gyermekeink vaníliapudinggal és darált dióval szeretik , mi akár magában, gyümölcsökkel, lekvárral, juharsziruppal vagy mézzel nyakonöntve.

Ezeket olvastad már?

Zöldbabsaláta

Nagyon-nagyon finom saláta, a tökmaggal, olívaolajjal és lilahagymával (és egy kis citromlével) remekül harmonizál a zöldbab. Hozzávalók: 25 dkg zöldbab10...

Gyors ratatouille

Ehhez hasonló fotó szerepel majd a nyári szakácskönyvben 🙂  Tegnap késő éjjel (v.inkább kora hajnalban:)értünk haza, de ma kelni kellett,...