magdireceptek

Réééépatorta

Én egész évben megenném ezt a tortát, de húsvét táján szokták többen is sütni, ezért készült nálunk is, VegaKata receptje alapján. Vagyis ez egy az egyben az ő receptje, nem kell rajta semmit sem változtatni. Puha, ízletes. 

Hozzávalók:

0,5 dl csicseriborsó konzerv leve behűtve
125 g kókuszolaj
28 g negyedannyi stevia-eritrit
csipet só
280 g sárgarépa reszelve
1 kisebb narancs héja reszelve
1 tk. fahéj
100 g darált mandula (jobb ha héj nélküli) – nálam ez most dió volt
125 g tönkölyliszt (fele teljes őrlésű, fele sima)
1,5 tk. sütőpor
½ tk. szódabikarbóna
Máz:
2 doboz dr. Oetker vega tejföl
½-1ek. negyedannyi stevia-eritrit
vanília
kb. 1 tk. citromlé
1/2 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A csicseriborsó konzerv levét behűtjük, majd habbá verjük, mint a tojásfehérjét. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzákeverjük az olvasztott kókuszolajat, a vékonyra reszelt sárgarépát, narancshéjat és az aquafabát (habbá vert csicseriborsólé neve). Simára keverjük. Sűrű masszát kell kapnunk. 16-18cm átmérőjű, olajozott, lisztezett kapcsos tortaformába tesszük és 180 fokra sütőben aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük kb. 30-40 perc múlva. A sütőből kivéve rácson hagyjuk teljesen kihűlni. A mázhoz összekeverjük a hozzávalókat, majd rákenjük a kihűlt tésztára és 10 percre fagyasztóba tesszük, majd tetszőlegesen díszítjük.
Én most „megtapasztottam” jó sok (kb. 15 dkg dióból készült) diómorzsával: a dió harmadát rusztikusan felvágjuk, a másik részét ledaráljuk. Száraz serpenyőben összesütjük, majd adunk hozzá 2 ek. olajat. Összeforgatjuk és mehet is a tortánk díszítésére.

Ezeket olvastad már?

Cukkinis-tejszínes-diós spagetti

A petrezselyem és a pirított dió kimaradt a fotóról. 🙁  Volt itthon egy darab cukkinink, ill. -még a hétfői receptes...

Padlizsántorony

Ma átjöttek hozzánk nővéremék, és mivel férje gluténérzékeny, így neki a rántott padlizsán helyett alternatív ételt készítettem. 🙂 Ezt el...