Most van 5 percem feltölteni a bejegyzést és a képet a mai „leendő” vacsoránkról. Még mindig van káposztánk :). Tegnap este megfőztem egy fej, megmosott káposztát (nyersen kivettem a kivehető torzsarészét, úgy, hogy egyben maradjon a káposzta, majd egy nagy edényben, amelyben a víz ellepi feltettem főni. Amikor megfőtt 1-1 levél, szépen levált a torzsáról). Főztem 2 bögre sós, olajjal meglocsolt vízben 1 bögre rizst is, most fehéret, mert ez jobban szétfő, összetapad (ha akarjuk:). De emellett fél bögre barna rizst is főztem (külön edényben). Megpároltam hagymát, amelyre tettem köményt, negyed rúd gabonakolbászt, pirospaprikát, majorannát (tehát gabonakolbász pörkölt készült). A rizseket, illetve a pörköltet összekevertem, és tettem bele nagyon apróra felkockázott és tepsiben olívaolajon megsült füstölt tofut, illetve petrezselymet, kis búzacsírát és egy nyersen lereszelt répát. Így el is készült a töltelék, betettem a hűtőbe. Ma kora reggel a házi, friss savanyú káposztával (igen, elkészült:)) kibéleltem egy tepsit, olajat öntöttem rá, és ebbe tettem a megtöltött káposztaleveleket. A tetejüket házi Erős Pistával kentem le, és locsoltam még rá egy kis olajat. És összesütöttem. (Van, amikor zöldséges tölteléket készítek, valamikor gombás-rizseset, de most ehhez az egyszerűhöz volt kedvem:) Finom késő délutáni vacsora lesz…utána majd sportolunk valamit 🙂
Tárkonyos-mustáros lencsés-pritaminpaprikás tészta, csőben sütve
Újrahasznosítás, a télies ízek jegyében: maradt egy kis farfalle tészta, és mivel nagyon szeretjük a lencsét, amely azért alapvetően őszi,...