magdireceptek

Puffasztott barnarizses bundában rántott szójapárizsi, krumplipürével

Ma végképp nagyon kevés időm maradt a főzésre. Ilyen esetben előszeretettel készítek krumplipürét. Előző éjjel, amikor megérkeztünk, csomagolás-pakolás közben főztem felkockázott krumplit. Hagytam a levében, hideg helyre tettem. Ma munka előtt összetörtem, és nálunk nem tejföllel, vajjal, tejjel készül a püré (mivel ezeket nem bírja a gyomrom, ill. nem is tartjuk túl egészségesnek), hanem kis olívaolajjal, és párolt hagymával. Hihetetlenül finom és éppolyan krémes lesz. Szóval pároltam hagymát, majd tettem hozzá pici olívaolajat, és ebbe forgattam bele a tört krumplit, majd alaposan összekevertem. 

Tegnap drága anyósomtól (nem szeretem ezt a szót, de hát másképp nem tudom most „bemutatni”:) kaptunk puffasztott barnarizst.  Mivel kevés volt a morzsa, és kenyerünk sem volt, ezt tettem a panírhoz. És mivel drága mamától pedig házi tojást kaptunk, ezért hagyományos panír készült (de természetesen teljes kiőrlésű lisztbe forgattam fehér liszt helyett). A vegán panírról itt írtam. A rántott párizsihoz felkarikáztam a párizsit, és kipaníroztam. Végül kevés olajjal megkent tepsiben kisütöttem. (Így nem szívta be az olajat). 
Szép napot mindenkinek 🙂

Ezeket olvastad már?

Spenótfasírt

vega_pokemontrainer4000

Egyszerű ételhez egyszerű fotó illik 🙂 Szüreteltünk spenótot is, így tegnap főzeléket készítettem metélőhagymás burgonyapürével, ma pedig a friss tökből...

Mandulalisztes keksz

vega_pokemontrainer4000

Ez a keksz nem is keksz, mert finom puha, „habos” és tulajdonképp olyan, mintha marcipánt csemegéznénk. Nagyszerű. Ma kb. 5...