magdireceptek

Zabkása forró almaszósszal

Zab- és rozskása előnyeiről, illetve elkészítéséről már írtam, itt és itt, most csak azért teszem be, mert új ötletem támadt: friss almaszósszal esszük (persze nyers gyümölcsöt is ettünk hozzá). Az almaszószhoz 2 almát   meghámoztam, kis fahéjjal és mézzel, ill. egy karika citrommal megpároltam, majd kukoricalisztet tettem bele, kb. 1 evőkanállal, és vaníliát, ill. egy kis kukoricatejport. Összekevertem és máris készen volt 🙂

Ezeket olvastad már?

Müzliszelet

Nagyon finom, és egészséges csemege. Ez egy alaprecept, legközelebb banánchips is kerül bele pl.  Hozzávalók: 17 dkg kókuszolaj15 dkg méz16...

Aszalt körtés-áfonyás sütemény

Nagyon-nagyon finom, érdemes elkészíteni, a hűvösebb őszi estékre, reggelekre csemegének.  Hozzávalók: 16 dkg zabpehely (most akciós a Vegetárnál:-)12 dkg liszt...

Mustáros-füstölt tofus batyu

Nagyon finom kelt tésztás „csemege”, mi most egy krémleves betéteként ettük.  Hozzávalók: 25 dkg füstölt tofu6 ek. ecet nélküli mustár—45...