magdireceptek

Zabkása forró almaszósszal

Zab- és rozskása előnyeiről, illetve elkészítéséről már írtam, itt és itt, most csak azért teszem be, mert új ötletem támadt: friss almaszósszal esszük (persze nyers gyümölcsöt is ettünk hozzá). Az almaszószhoz 2 almát   meghámoztam, kis fahéjjal és mézzel, ill. egy karika citrommal megpároltam, majd kukoricalisztet tettem bele, kb. 1 evőkanállal, és vaníliát, ill. egy kis kukoricatejport. Összekevertem és máris készen volt 🙂

Ezeket olvastad már?

Vegán fánk epres „mascarpone” krémmel

vega_pokemontrainer4000

Fannusunk iskolájában múlt héten volt farsang és a kérésére fánkot sütöttünk – ő futtatta fel az élesztőt, dagasztotta, kelesztette, formázta...

Magvas töltött paprika :)

vega_pokemontrainer4000

Régen került fel egytálétel a blogra. Ennek az az oka, hogy mostanában nem volti dőnk lefotózni, vagy sokszor volt az elmúlt...

Nektarinos-tofutúrós sütemény

vega_pokemontrainer4000

Egyszerű, gyors, egészséges sütemény. Hozzávalók: 1 doboz őszibarackos Alpro szójajoghurt  3 ek. Alpro natúr joghurt20 dkg főtt köles10 dkg natúr tofu10 dkg nyírfacukor1 rúd vanília...