Ma reggel tejbedarát készítettem – tej nélkül 🙂 A kukoricatejport egyébként nagy kiszerelésben, barátokkal összefogva szoktuk venni a Vegetár Kft-től, sokkal krémesebb, semlegesebb ízű, mint a kókusztej vagy hajdinatej, és meglepően olcsó is. :). Szóval kis vízbe kukoricatejport tettem és búzadarát, egy kis kukoricadarával keverve, és addig főztem, amíg a darák meg nem főttek (adagokat nem tudok sajnos, de gondolom, mindenki készített már tejbedarát, rutinos ilyen téren:), ekkor tettem bele mézet. „Fügelekvár ágyra” tettük, megszórtuk karobbal, málnával, dióval. Én csak megkóstoltam, de főképp jó sok almát ettem -a heti nyers napomat tartom ma – érzem a „betegség szelét”, és szeretném a sok nyerssel legyőzni .:)
A 2 perc alatt készíthető pástétom – tofukőrözött
Lakóhelyünkön, Vácon készítik a tofut. Mivel egészséges és nagyon szeretjük, sokszor szoktunk venni. (Mélyhűtőbe téve akár hónapokig is eláll) Főzelékekbe habarásalapnak...