magdireceptek

Vegán „tejbedara” gyümölcsökkel és karobbal

Ma reggel tejbedarát készítettem – tej nélkül 🙂 A kukoricatejport egyébként nagy kiszerelésben, barátokkal összefogva szoktuk venni a Vegetár Kft-től, sokkal krémesebb, semlegesebb ízű, mint a kókusztej vagy hajdinatej, és meglepően olcsó is. :). Szóval kis vízbe kukoricatejport tettem és búzadarát, egy kis kukoricadarával keverve, és addig főztem, amíg a darák meg nem főttek (adagokat nem tudok sajnos, de gondolom, mindenki készített már tejbedarát, rutinos ilyen téren:), ekkor tettem bele mézet. „Fügelekvár ágyra” tettük, megszórtuk karobbal, málnával, dióval. Én csak megkóstoltam, de főképp jó sok almát ettem -a heti nyers napomat tartom ma – érzem a „betegség szelét”, és szeretném a sok nyerssel legyőzni .:)  

Ezeket olvastad már?

Magyaros napraforgó pástétom

Gyors, egészséges, finom pástétom, finom napraforgómaggal. 🙂 Hozzávalók: 20 dkg darált napraforgómag1 fej vöröshagyma1 szál újhagymakevés petrezselyemzöld 1/2 ek. extra...

Narancsos-gesztenyés keksz

Pénteken hirtelen felindulásból készült mára barátainknak ez a keksz: a kekszet szeretjük, a gesztenyét is, és mindezt egy kis naranccsal...