Ma egy nagyon szép napot töltöttünk Inárcson, és mindenki valamit hozzáadott az ebédhez. Mi tegnap készült kapros zöldségfasírtat vittünk volna, ha nem hagyjuk itthon :(((((. Ott sok finomság volt enélkül is, itthon pedig majd csak megesszük szép lassan… Pénteken kipakoltam a hűtőt, és szembe találkoztam még sk. eltett brokkolival, kelbimbóval, kaporral. Csupa „zöld”-séggel 🙂 Így „zöld”-ség fasírt készült. A rakott zöldbabból kimaradt barnarizséhez adtam hozzá a megpárolt zöldeket, ill. kaprot, sót, hagymát és fokhagymát. Egy szikkasztott, majd vízbe áztatott és kinyomkodott zsemle is került bele, ill. morzsát és zablisztet, hogy összeálljon. Kiformáztam, morzsába beleforgattam, és kisütöttem.
Krémes „tofu-sajtkrémmel” töltött kovászolt paprika
Egy érdekesség, hogy ne csak a kovászos uborkát együk. Idén kovászoltam zöldbabot is :-), illetve paprikát. Ugyanúgy készül, mint az...