magdireceptek

Kapros „zöld”-ségfasírt

Ma egy nagyon szép napot töltöttünk Inárcson, és mindenki valamit hozzáadott az ebédhez. Mi tegnap készült kapros zöldségfasírtat vittünk volna, ha nem hagyjuk itthon :(((((. Ott sok finomság volt enélkül is, itthon pedig majd csak megesszük szép lassan… Pénteken kipakoltam a hűtőt, és szembe találkoztam még sk. eltett brokkolival, kelbimbóval, kaporral. Csupa „zöld”-séggel 🙂 Így „zöld”-ség fasírt készült. A rakott zöldbabból kimaradt barnarizséhez adtam hozzá a megpárolt zöldeket, ill. kaprot, sót, hagymát és fokhagymát. Egy szikkasztott, majd vízbe áztatott és kinyomkodott zsemle is került bele, ill. morzsát és zablisztet, hogy összeálljon.  Kiformáztam, morzsába beleforgattam, és kisütöttem. 

Ezeket olvastad már?

Szilvás-mákos kukoricakása

A mélyhűtőnkben még elég sok szilva van, és mivel még a tavaly elrakott szilvabefőttből is van pár üveg, ezért mostanában...

Köleses zöldséggel töltött tök

Hozzávalók: 2 közepes tök15 dkg köleskb. 5 dl  víz  1 vöröshagyma3-4 szem répa2 db kápia paprikakevés cukkini, összedarabolva 1/4 pritaminpaprikás...