magdireceptek

Betegség esetén köret körettel: zöldséges krumplipüré fokhagymás olívaolajjal locsolt répával

Tegnap drága Judit néni, akiről már írtam  küldött nekünk Gáborral (akiről szintén írtam már) egy jó nagy edény zöldséglevest. Tele finom zsenge zöldségekkel. Tegnap ezt ettünk, nagyon jól esett. És Gábor nemcsak elhozta a levest, hanem készített paprikás krumplit is. Nagyon megható volt a törődésük:)  

De ma már szerettem volna egy keveset főzni is, hiányzott egy kis konyhai ténykedés (amiben jól ki is fáradtam…). Köretet ettünk körettel, de egyszerűen rossz a gyomrunk, semmi mást nem szerettünk volna bevállalni (csak már untuk a helyi boltok gumi jellegű banánját, savanyú, ízetlen mandarinját és ehetetlen,  túlérett narancsát). Krumplipürét készítettem, de nemcsak krumpliból, hanem került bele egy fél répa és egy zeller is. Ugyanúgy, miután megfőttek a zöldségek, összetörtem, kis sót és olívaolajat kevertem bele. A répát kicsit megpároltam, majd egy kevés olívaolajban széttört fokhagymát és petrezselymet adtam hozzá. Friss cékla-zellersalátával esszük, ha majd megéhezünk.(A salátához 1:1 arányban zellert és  céklát lereszeltem, és egy kis olívaolajat, sót tettem rá, ill. még egy kis kömény is került bele. )
Ez az étel is a színe miatt kerül fel a blogra, nem a kiváló, különleges recept miatt.
Szép, és betegségmentes hétvégét kívánok mindenkinek! 

Ezeket olvastad már?

Szójabab pástétom

Nagyon finom kenyérre kenhető pástétom 🙂 Hozzávalók: 4 dl főtt szójabab1 nagy vöröshagyma2 gerezd fokhagyma 1 csokor metélőhagyma1 ek. pritaminpaprikalekvár2...

Brokkolis-tofus-pizzás tekercs

Érdemes kipróbálni, annak is, aki nem mestere az élesztős tésztáknak, mert elronthatatlan és finom. 🙂 Hozzávalók: 5,5 dl Alpro rizstej1...

Búzacsírás, négy magvas panír

Ma a vegán panírba tettem búzacsírát és magokat is. Egyébként a szokásos módon készítettem a rántott padlizsánt: vízbe áztattam a...