magdireceptek

Vegán májkrém

A legegyszerűbb, szerintem legfinomabb, 10 perc alatt készíthető vega pástétomról van szó.

Hozzávalók:

– 3 ek. búzadara,
– 4 ek. morzsa,
– 8 ek darált dió,
– 1 kocka élesztő,
– 1 fej hagyma,
– 2 gerezd fokhagyma,
– olaj, víz,
– só, majoranna, pirospaprika, kömény, szerecsendió, petrezselyem.

Kis vízen megpárolom a hagymát, beleteszem a diót, morzsát, búzadarát, és a fűszereket, egy kicsit összepirítom a dolgokat. Majd a kb. 1,5 dl vízben elkevert élesztőt beleöntöm, és kevergetés közben addig főzöm, amíg meg nem puhul a morzsa és a dara. Még tehetünk bele fűszert, ha nem érezzük túl ízletesnek, én gabonakolbászt is szoktam bele tenni, ill. a végén olajjal meglocsoljuk, beleszórjuk a petrezselymet, összekeverjük, és akár melegen is fogyaszthatjuk, pirítósra kenve. 

Ezeket olvastad már?

Sárgaborsó főzelék szójapárizsi-pörkölttel

vega_pokemontrainer4000

A főzelékhez kb. fél kiló sárgaborsó kiválogatása után kis vízen hagymát pároltam, majd ebbe olajat tettem, négy gerezd fokhagymát, köményt, babérlevelet, vizet,...

Édes kis (mandulás-aszalt barackos) semmiség

vega_pokemontrainer4000

A múltkor bemutatott keksz után egy újabb ajánló: tej-tojásmentes, mézes keksz a 2004 Rena Kft. jóvoltából….Kicsit felturbózva. 🙂  Hozzávalók: 10...