magdireceptek

Amarántos zabpehely pástétom

Ezt a receptet Jerry-től, férjem korábbi főiskolai társától tanultuk, és persze kicsit magunkra szabtuk. 🙂 Régóta nagyon szeretjük, és mivel mára maradt ebédünk, nem főztem, volt időm elkészíteni a nagyon régen főzött pástétomot, így este lesz mit a kenyérre kenni 🙂

Egy nagy paradicsomkonzervet (140 gr) elkeverünk kb. 2 dl vízzel, 6-7 gerezd szétnyomott fokhagymával, bazsalikommal, köménymaggal, sóval, és feltesszük főni. Amikor forr, belekeverünk 2 dl zabpelyhet, és addig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul. Mielőtt lezárnánk, olajat keverünk bele, ill. amaránttal dúsítjuk, ha nem elég ízletes, akkor még a felsorolt fűszerekből szórhatunk bele. 

Friss kenyérre kenve, salátával együtt teljes értékű, finom vacsora. 

Ezeket olvastad már?

Gabonakolbászos babpástétom

vega_pokemontrainer4000

A sólet ihlette ezt az ételt, és mivel túl sok babot áztattam be, el is tudtam készíteni. Hozzávalók: 25 dkg...

Bolognai spagetti

vega_pokemontrainer4000

Holnap estebédre három fiatalember érkezik hozzánk, akiknek ma készültem elő: valami kiadós, közkedvelt és fiatalos ételt szerettem volna készíteni. És...