magdireceptek

Amarántos zabpehely pástétom

Ezt a receptet Jerry-től, férjem korábbi főiskolai társától tanultuk, és persze kicsit magunkra szabtuk. 🙂 Régóta nagyon szeretjük, és mivel mára maradt ebédünk, nem főztem, volt időm elkészíteni a nagyon régen főzött pástétomot, így este lesz mit a kenyérre kenni 🙂

Egy nagy paradicsomkonzervet (140 gr) elkeverünk kb. 2 dl vízzel, 6-7 gerezd szétnyomott fokhagymával, bazsalikommal, köménymaggal, sóval, és feltesszük főni. Amikor forr, belekeverünk 2 dl zabpelyhet, és addig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul. Mielőtt lezárnánk, olajat keverünk bele, ill. amaránttal dúsítjuk, ha nem elég ízletes, akkor még a felsorolt fűszerekből szórhatunk bele. 

Friss kenyérre kenve, salátával együtt teljes értékű, finom vacsora. 

Ezeket olvastad már?

Karfiolpástétom

Ma töltött paprikát készítettem. Mivel ennek a receptje már olvasható a blogon, így ezt nem írom le újra. De maradt...

Pácolt tofu – bármikorra

Nagyon szeretjük a tofut. A natúr kevésbé karakteres ízű, így ezt be szoktam pácolni, és addig áll ebben a lében...

Vegán, tepsiben rántott cukkini

Rántott cukkini A vegán cukkini három dologban különbözik a megszokottól: nem fehér, hanem rostban gazdag (és ezért emésztést javító) teljes...