Végre, végre, végre. Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy a palacsinta, fasírt mellett a kedvenc ételem a töltött paprika. (És hétvégén drága rokonaink saját paprikát hoztak, így most -noha ajándékoztunk is – „dőzsölünk”. Most rizzsel, újhagymával, petrezselyemmel, füstölt tofuval és aszalt paradicsom töltöttem, az alábbi módon:
15 db paprikához szükséges adag:
1/2 kg rizs, hagyományos módon megfőzve,
2 marék aszalt paradicsom, összevágva
1 füstölt tofu, szétmorzsolva,
sok-sok friss petrezselyem,
3 újhagyma, felvágva,
3 gerezd fokhagyma,
olaj, majoranna, só.
A kifőtt rizst összekevertem a felsoroltakkal, beletöltöttem a paprikákba, majd olajjal kikent tepsiben megsütöttem. Kenyérrel szoktunk enni és salátával, vagy ha hiányzik mellőle a paradicsomos mártás, akkor készítek azt is (most nem hiányzott:):
1 kg paradicsomot megmosok, megfőzök és botmixerrel pépesítek. Teszek bele olajat, vizet, sót, mézet, citromlevet és egy kevés paprikakrémet is:).