magdireceptek

Tavaszi zöldségekkel töltött káposzta

Még mindig van zsenge, friss káposztánk, és ugyan salátának is eszem, de annyira nem fogy, mivel férjem azt nem szereti. Így ma megtöltöttem az utolsó előtti adagot: tegnap direkt több rizst főztem a fasírthoz, mondván, majd kezdek vele valamit; ezt kezdtem vele 🙂
Még tegnap este megfőztem a káposztát annyi vízben, amennyi ellepte és lehántottam a leveleit.

Így ma nagyon gyorsan elkészültem: kb. 2 bögre főtt rizshez meghámoztam és lereszeltem 3 nagy répát, 1  zellert, 1 karalábét, majd felkockáztam 2 fej hagymát és mindezeket kicsit (kb. 5 percig)  megpároltam, majd olívaolajjal kevertem össze, és szezámmal, sóval, majorannával, fokhagymával, petrezselyemmel és pritaminlekvárral ízesítettem. Egy kanálnyi lenmagpelyhet beáztattam dupla vízbe, és amikor „nyálkás” lett, ezt is belekevertem (tojás helyett), és még egy kevés gabonakolbász is került bele. Megtöltöttem a kifőtt káposztaleveleket, olajozott tepsibe tettem, pritaminpaprika lekvárral megkentem, és összesütöttem (kb. 20 perc alatt), a végén kevés metélőhagymát szórtam rá. Finom lett! 🙂  Téli tavaszi káposzta itt olvasható 🙂 

Ezeket olvastad már?

Reggeli vegán palacsintatorta

A mai reggelink előző nap elkészített palacsinta, ill. palacsintatorta volt. A tésztáról már itt írtam. A töltelékek pedig ez volt:...

Sütőtök krémleves

Hozzávalók: 1 kg sütőtök – magozva, hámozva 4 ek. 4 szűz olaj mix   1 fej vöröshagyma 2  tk. himalaya...