magdireceptek

Gyors sült zöldségek és a következő két hét

Mai nap nagyon kevés idő maradt a főzésre, ugyanis ma gőzerőkkel készültünk az ifjúsági táborba, amelynek a vezetése a mi feladatunk is. Bízunk benne, hogy hasznos lesz a tábor, tavaly nagyon jó volt 🙂 . 
Szóval ez azt is jelenti, hogy most először 1 hétre ezért tűnök el, majd a tábor (ami a Zempléni-hegységben található) után 1 hétre Békés megyébe megyünk, anyósomékhoz, dinnye-és paprikaszüretre. Ha ott vagyunk, én szoktam főzni, ha lesz idő, készítünk 1-1 fotót. 🙂
De visszatérve a mai ebédünkre: sok-sok itthon levő friss nyári zöldséget (karalábé, zeller, krumpli, répa, paprika, paradicsom, cékla) összevágtam, olajjal kikent tepsibe tettem és sóval, fokhagymával, köménnyel ízesítve megsütöttem. A végéhez közeledve szórtam rá káposztát és hagymát, fokhagymát is. Ilyen melegben tökéletes ebéd volt 🙂 A végén szórtam rá petrezselymet, és zellerlevelet. 

Ezeket olvastad már?

Házi zabos-magvas „kenyérkeksz”

Néha jól esik kenyér helyett az alábbi teljes értékű „kenyérkeksz”, amelyről Punkánál olvastam, még régebben: Hozzávalók: 0,5 dl szezámmag0,5 dl...

Csodasaláta

Ismét itt vagyunk, most már rendszeresebben jelentkezünk. Kisebbik gyermekünk, Gergő mostanában válogatósabb korszakát éli, pl. a nyers zöldségeket mellőzni szeretné...

Forró almás-datolyás palacsinta

Nagyon finom palacsinta. 🙂 Hozzávalók: 50 dkg finomliszt5 dkg zabpehelyliszt8 dkg kukoricalisztcsipet só1 liter víz4 ek. 100% extra szűz olívaolaj ...