magdireceptek

Vegán májkrém: napraforgóból

Ezt a pástétomot egyszerűen nem lehet abbahagyni. Tegnap kaptam meg a receptet, ma már el is készítettem.

Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
10 dkg napraforgó – megpirítva, kávédarálón ledarálva
4-5 gerezd fokhagyma
2 t.k.vegamix
8-10  ek. kókuszolaj

Elkészítése:
A hagymát kevés víz és az olaj hozzáadásával fedő alatt megpároljuk, hozzáadjuk a vegamixet, sót, majd a napraforgót, az áttört fokhagymát és a sörélesztőpelyhet.  Összerottyantjuk, majd a tűzről levéve, hozzákeverjük a kókuszolajat. Kihűlésig néha megkeverjük, hogy a kókuszolaj ne csapódjon ki. 
A napraforgót érdemes a Vegetár Kft-től beszerezni: finom, natúr és olcsó.:-) A miénk is onnan van.

Ezeket olvastad már?

Málnamisu :-)

Fannusunk odavan a málnáért, szederért, áfonyáért, eperért, bár, a többi gyümölcs is a sárgabarack kivételével nagy kedvence. 🙂 Az édességet...