magdireceptek

Vegán fehérbab-pogácsa

Nagyon finom, pl. sült paprikakrémmel, salátával finom vacsora lehet, de egyszerűbb krémlevesek mellé is finom…meg persze magában is. Hasonlít a krumplis pogácsához, csak most babot szerettünk volna enni 🙂

Hozzávalók:

40 dkg fehérbab konzerv
1 fej vöröshagyma
10-15 dkg liszt (fele finomliszt, fele teljes őrlésű liszt)
só – ízlés szerint
4 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
2 púpos ek. lenmagpehely
2 ek. víz
1 csokor korianderlevél (elhagyható)

Elkészítés:

A babot leszűrjük, majd egy tálba tesszük és darabosra összetörjük. A hagymát apróra vágás után 2 ek. víz + olaj keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a babhoz, majd belekeverjük a liszteket, a lenmagpelyhet és szükség esetén a vizet. Ízlés szerint sózzuk. Tészta állagú masszát kell kapnunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük és közepes lángon (160 fok) kb. 30perc alatt kisütjük, közben egyszer forgatjuk.

Ezeket olvastad már?

Tavaszi zöldségkrémleves

vega_pokemontrainer4000

Itt a tavasz, friss zöldségekkel. Tegnap este körbenéztem a konyhában, és találtam répát, fehérrépát, zellert, krumplit, karalábét, hagymát. Hmmm, minden...

Tavaszi répasaláta

vega_pokemontrainer4000

Az utóbbi hetekben sok salátát eszünk, hiszen itt a sok tavaszi zöldség -valami már a kertből!:-) Ez a saláta  önmagában...