magdireceptek

Vegán, cukormentes almás-birsalmás pite-torta

Ismét egy édesség receptjét hoztam, talán karácsony előtt hasznos lehet.

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
1⁄2 csomag foszfátmentes sütőpor
1 dl olvasztott kókuszzsír 
10 dkg eritrit
kb. 1-2 dl víz

1 kg alma
1/2 kg birsalma
10 dkg eritrit
1 bio citrom héja
1 vaníliás cukor vagy 2 tk. vaníliapor
1 ek. morzsa

Elkészítés:

A liszteket és az eritritet összeöntjük, hozzáadjuk a sütőport. Kimérjük a kókuszzsírt és beleöntjük. Majd

annyi vízzel hígítjuk, hogy rugalmas pitetésztát kapjunk. Félretesszük, kissé pihenni, eközben elkészítjük  a tölteléket: az almákat meghámozzuk és megpároljuk. Egy olajozott, lisztezett pite formájú tepsibe belesimítjuk a tészta felét, erre 1 ek. morzsát szórunk rá és erre rákenjük az almás tölteléket, majd befedjük a tészta másik felével. Vízzel hígított lekvárral kenjük meg, ez szép színt ad neki (tojássárga helyett), és még csillogó lesz. Megszórjuk eritrittel. Közepes lángon, kb. 30 perc alatt kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Házi zabos-magvas „kenyérkeksz”

Néha jól esik kenyér helyett az alábbi teljes értékű „kenyérkeksz”, amelyről Punkánál olvastam, még régebben: Hozzávalók: 0,5 dl szezámmag0,5 dl...

Szezámmagos-babos-répás tészta

Ma több napos szabadságra indulunk – férjem szüleinek segítünk a mezőgazdasági munkálatokban, Békés megyében. Több ezer tő paprika ültetés, dinnyeoltás...

Gombás-lencsés pásztorpite

Igazán zamatos, fehérjében és tápanyagokban gazdag, laktató egytálétel- pásztorpite receptet hoztam. Hozzávalók: 20 dkg csiperkegomba 1 konzerv lencse 2 közepes...