magdireceptek

Spenótos „hummusz”

 

Folyamatosan termő spenótunkat nem csak főzelékként szoktuk fogyasztani, hanem szoktam spenótos tésztát főzni vagy spenótos rakott burgonyát, de minden salátába is kerül belőle vagy pl. kétnaponta présgéppel préselünk alma-spenót levet is, azaz amolyan zöldturmixot iszunk. A mélyhűtőbe is teszek el 1-1 dobozzal ebből a vasban gazdag növényből de most hummuszt készítettem és ebbe is raktam.  Így a gyerekek is megették, nyersen is (ha inni kell, szeretik).  Nagyon illett a csicserihez, legközelebb ezen felbuzdulva pl. falafelbe is fogok tenni spenótot. 
Hozzávalók:
1 konzerv csicseriborsó
kb 1 ek. citromlé
1 gerezd fokhagyma
10 dkg szezámmag
10 ek. majonéz 
köménymag – ízlés szerint
1 spenót aprított spenót
Elkészítés:
Egy magas falú műanyag edénybe tettem a levével együtt a csicseriborsó konzervet,  megsóztam, hozzáadtam a köményt, szezámmagot, citromlevet, egy gerezd fokhagymát és a majonézt. Mindezt összebotmixereztem. A spenótot megmostam és nagyon apróra vágtam, és a legvégén a pástétomhoz hozzákevertem. 
Kenyérrel fogyasztjuk, bár a gyerekek szeretik rántott növényi sajthoz enni „mártogatósként”. 


Ezeket olvastad már?

Zöldséges köles-zabfasírt

Magdi

Hozzávalók: 15 dkg köles (hántolt) 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 ek. zabpehelyliszt 1 tk só 2 kk majoranna 2 ek étolaj 3 ek. lenmagpehely, 3 ek vízzel összekeverve 1 szelet tk. kenyér...

Cukkinis-tejszínes-diós spagetti

vega_pokemontrainer4000

A petrezselyem és a pirított dió kimaradt a fotóról. 🙁  Volt itthon egy darab cukkinink, ill. -még a hétfői receptes...

Tofukrémmel töltött paradicsom

vega_pokemontrainer4000

Igazi nyári étel. Nagyon finom, tartalmas. 🙂 Hozzávalók: 6 db paradicsom1 füstölt tofu 1 sárga kápia paprika1 piros kápia paprika3 gerezd...