magdireceptek

Őszi paprika-paradicsomleves

Anyósoméknál lett eltéve a paradicsom, hiszen ott terem a fóliában, és hoztunk is pár üveggel haza. Nagyon finom, és mivel nem volt sok időm, így a tavalyi utolsó üveg paradicsomot kibontottam, hogy egyrészt legyen hely az újaknak, másrészt pedig az ebéhez felhasználtam. 
Hozzávalók
1 liter paradicsomlé
3-4 szem paradicsom
2 db sárga paprika
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2-3 ek. rizsliszt 
1 marék barnarizs
2-3 ek. rizs főzőtejszín 
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés vízen megpároljuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot, és egy nagyon keveset pároljuk. Mindeközben a sárga húsú paprikákat (lehet más színű is, csak így a leves szép narancssárga lesz:-) olívaolajjal kikent tepsiben megsütjük. (150 fokon, 20-30 perc alatt  megfordítgatva). Miután lehúztuk a paprikák héját, és kivettük a magjait, a paradicsomlével és a rizsliszttel együtt összeturmixoljuk. Majd ezt ráöntjük a hagymás-paradicsomos alapra és összefőzzük. A legvégén kifőtt barnarizst és rizstejszínt és olívaolajat adunk hozzá, fokhagymával ízesítjük  ill. megszórjuk alaposan apróra vágott petrezselyemzölddel. Korpás baguett-tel tálaltam.
TIPP: barnarizs-lisztet én nem venni szoktam, mert elég drága, hanem malmon vagy kávédarálón megőrlöm a barnarizst. Gluténmentessége miatt kiválóan alkalmazható bármilyen étel sűrítésére – gluténmentesek számára is.

Ezeket olvastad már?

Zabos-citromos-mogyorós édesség

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom átmenet a keksz és a sütemény között. A nagymarosi főzőkörről való az alaprecept, hála Gabinak és leendő menyének,...

Sütőtökpástétom

vega_pokemontrainer4000

Kaptunk ismét finom sütőtököt. Fogok készíteni majd töltött, rántott sütőtököt, ill.sütőtökös süteményt is. Ma egyelőre pástétom készült belőle, mert erre...

Nyár eleji teljes őrlésű rétes

vega_pokemontrainer4000

Folytatódik a Tante Fanny sorozat 🙂 Ma reszelt zöldséglevest ettünk, és utána készítettem ezt a káposztás-répás rétest, amely nagyon gyorsan...