magdireceptek

Őszi paprika-paradicsomleves

Anyósoméknál lett eltéve a paradicsom, hiszen ott terem a fóliában, és hoztunk is pár üveggel haza. Nagyon finom, és mivel nem volt sok időm, így a tavalyi utolsó üveg paradicsomot kibontottam, hogy egyrészt legyen hely az újaknak, másrészt pedig az ebéhez felhasználtam. 
Hozzávalók
1 liter paradicsomlé
3-4 szem paradicsom
2 db sárga paprika
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2-3 ek. rizsliszt 
1 marék barnarizs
2-3 ek. rizs főzőtejszín 
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés vízen megpároljuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot, és egy nagyon keveset pároljuk. Mindeközben a sárga húsú paprikákat (lehet más színű is, csak így a leves szép narancssárga lesz:-) olívaolajjal kikent tepsiben megsütjük. (150 fokon, 20-30 perc alatt  megfordítgatva). Miután lehúztuk a paprikák héját, és kivettük a magjait, a paradicsomlével és a rizsliszttel együtt összeturmixoljuk. Majd ezt ráöntjük a hagymás-paradicsomos alapra és összefőzzük. A legvégén kifőtt barnarizst és rizstejszínt és olívaolajat adunk hozzá, fokhagymával ízesítjük  ill. megszórjuk alaposan apróra vágott petrezselyemzölddel. Korpás baguett-tel tálaltam.
TIPP: barnarizs-lisztet én nem venni szoktam, mert elég drága, hanem malmon vagy kávédarálón megőrlöm a barnarizst. Gluténmentessége miatt kiválóan alkalmazható bármilyen étel sűrítésére – gluténmentesek számára is.

Ezeket olvastad már?

Csodasaláta

Ismét itt vagyunk, most már rendszeresebben jelentkezünk. Kisebbik gyermekünk, Gergő mostanában válogatósabb korszakát éli, pl. a nyers zöldségeket mellőzni szeretné...

Vegán tejberizs

Ismét rizs, csak most édesen 🙂 Ki hogy készíti? Nálunk néha így készül: Hozzávalók: 1 bögre rizs3 bögre növényi tejvanília,...