magdireceptek

Nyári mediterrán party-falatok :-)

Megmaradt 2 db főtt krumplink (tegnap este krumplis-„túrós” fánkot készítettem, sajnos fotó nem készült, mert nagyon éhesek voltunk), ill. tofus-aszalt paradicsomos-diós pástétom. Ezeket az alapanyagokat tettem össze és sütöttem ki.

Hozzávalók:

10 dkg füstölt tofu
4 szem aszalt paradicsom
1 ek. 100% olívaolaj
só – ízlés szerint
1 marék dió, megdarálva
2 tk. bazsalikom
4 gerezd fokhagyma
víz-amennyi felvesz

2 nagyobb főtt krumpli
2 közepes paradicsom

Elkészítés:

A tofut, az aszalt paradicsomot, az olívaolajat, a bazsalikomot, a fokhagymát, a darált diót összeturmixoljuk, annyi vízzel, amennyivel kellemes pástétomot kapunk. Ez így önmagában egy remek pástétom. De mivel megmaradt főtt krumplink,  nem kenyérre kentük, hanem a krumplit felkarikáztam, majd minden karikára kenünk egy tk. pástétomot, fél szelet paradicsomot, megszórjuk szezámmaggal, és őrölt bazsalikommal. Olajjal kikent tepsibe téve 160 fokon 25-30 perc alatt összesütjük. 
TIPP: A pástétomból egyébként nagyon finom melegszendvicset is készíthetünk.

Ezeket olvastad már?

Póréhagymás-kurkumás csicserileves

Hozzávalók: 2 közepes póréhagyma15 dkg csicseriborsó3-4 tk. kurkuma3 gerezd fokhagymahimalaya só – ízlés szerintlevespor és ételízesítő2 ek. kókuszzsír1 dl szójadresszing1...

Sárgaborsó kremleves

Nagyon szeretjük a sárgaborsót, főzelékként, hagyományos levesként, de fasírtot és kenyérre kenhető pastétomot is készítettem már belőle. Most pedig egy...