Hozzávalók:
12,5 dkg lencse
10 dkg dió /mandula /pisztácia / kesudió stb.
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
½ kezeletlen héjú citrom héja, leve
1 ek. kókuszolaj
1 ek. darált lenmag
2 ek.zabpehely
1 kk. só, vegeta
1 csokor petrezselyemzöld
lestyán – ízlés szerint
1 ek. mustár
1 üveg BBQ szósz
Elkészítés:
A lencsét kevés sós, vegetás vízben kifőzzük. Az olajos magot szraz serpenyőben megpirítjuk. A hagymát apróra vágást követően a kókuszzsíron megdinszteljük. Eközben a répát nyersen lereszeljük, a vöröshagymához adjuk. Majd aprítógépbe tesszük a lencse harmadát, a hagymát, répát, citromhéjat, mustárt, fűszereket, krémesre turmixoljuk, majd ekkor adjuk hozzá a még megmaradt lencsét, azt kicsit darabosra hagyjuk. Ha szeretnénk, az olajos magot is hozzáturmixolhatjuk, én szeretem, ha rá lehet harapni. Sütőpapírral bélelt formába téve megkenjük a BBQ szósszal majd 180 fokon kb. 30-40 perc alatt összesütjük.