magdireceptek

Növényi vagdalt

Hozzávalók:

12,5 dkg lencse

10 dkg dió /mandula /pisztácia / kesudió stb.

1 fej vöröshagyma

1 szál sárgarépa

½ kezeletlen héjú citrom héja, leve

1 ek. kókuszolaj

1 ek. darált lenmag

2 ek.zabpehely

1 kk. só, vegeta

1 csokor petrezselyemzöld

lestyán – ízlés szerint

1 ek. mustár

1 üveg BBQ szósz

Elkészítés:

A lencsét kevés sós, vegetás vízben kifőzzük. Az olajos magot szraz serpenyőben megpirítjuk. A hagymát apróra vágást követően a kókuszzsíron megdinszteljük. Eközben a répát nyersen lereszeljük, a vöröshagymához adjuk. Majd aprítógépbe tesszük a lencse harmadát, a hagymát, répát, citromhéjat, mustárt, fűszereket, krémesre turmixoljuk, majd ekkor adjuk hozzá a még megmaradt lencsét, azt kicsit darabosra hagyjuk. Ha szeretnénk, az olajos magot is hozzáturmixolhatjuk, én szeretem, ha rá lehet harapni. Sütőpapírral bélelt formába téve megkenjük a BBQ szósszal majd 180 fokon kb. 30-40 perc alatt összesütjük.

Ezeket olvastad már?

Vegán narancsos-mákos bejgli

Nálunk tegnap elindult a bejgli szezon: este azon kaptam magam, hogy nagyon mákos dolgot kívánok; így hát bejglit sütöttem; 1...