magdireceptek

Lime-os, meggyes tejberizs-desszert

Ismét egy könnyed nyári csemege.

Hozzávalók: 

20 dkg vegán tejberizs
10 szem babapiskóta
1/2 kg magozott meggy
3 lime héja és leve
5 dkg nyírfacukor

Elkészítés:

A tejberizst a szokott módon elkészítjük , majd kihűtjük. A meggyet ez idő alatt kimagvaljuk, a babapiskótákat három fele törjük. Majd egy tálba facsarjuk a lime levét, belereszeljük a héját, és ízesítjük nyírfacukorral. A babapiskótákat ebbe forgassuk bele (pár tizedmásodpercig:), majd rakjuk le a pohár aljába, erre halmozzunk tejberizst, majd szórjuk meg meggyel. Ismét piskóta, rizs, meggy következik, amíg el nem fogynak az adagok. 

Ezeket olvastad már?

Vegán Mirinda torta

Magdi

Gyermekkorom nagy kedvence volt ez a kakaós kevert-alapú, túrós, üdítős szelet, anyai nagybátyám felesége készített többször is ilyet, amikor Győrbe...