magdireceptek

Kukoricás-újhagymás rizsfasírt

Maradt egy tál kukoricás-petrezselymes jázminrizs, amit a második nap már nem volt kedvünk megenni, így egy főzelék mellé fasírtot készítettem belőle. 
Hozzávalók:
2 bögre főtt rizs (barna, vagy jázmin-, esetleg sima, fehér rizs)
1 kukoricakonzerv 
1 csokor petrezselyem
2 tk.só
2 tk. vegamix
kb. 1 ek. pirospaprika
1 póréhagyma
1 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma
1 szelet tk. kenyér
kb. 5 dkg gabonakolbász
3 ek. lenmagpehely
2 tk. sörélesztőpehely
Elkészítés:
Az alapanyagokat egy nagy tálban összekeverjük: a rizst, a kukoricát, a felaprított petrezselyemzöldet, a szintén apróra vágott póréhagymát, sörélesztőpelyhet, a szétnyomott fokhagymát és a fűszereket. A kenyeret beáztatjuk majd kinyomkodva a masszához keverjük. A lenmagpelyhet is hozzáadjuk. A hagymát apróra vágjuk és 1 ek. olaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk, a végén adjuk hozzá a szétmorzsolt gabonakolbászt és a pirospaprikát. Legvégül ezt keverjük alaposan a masszához. Gombócokat formálunk és 2 ek. olajjal kikent tepsibe tesszük, majd meglocsoljuk 1-2 ek. olajjal. 160-170 fokon kisütjük. Közben egyszer forgatjuk.

Ezeket olvastad már?

Csőben sült gombás tészta

Ez is a múlt héten készült. Hozzávalók: 1 kg gomba1 paradicsom1 paprika2 fej vöröshagyma2-3 gerezd fokhagyma1-2 ek. lisztolajsó, pirospaprikaköménymag— 1/2 kg...

Paradicsomos-spenótos csicseriborsó-főzelék

A csicseriborsó nagyon egészséges élelmiszerünk, mégis keveset fogyasztjuk. Főleg falafelben szoktuk enni, vagy hummuszt készítünk belőle. Most egy főzelék-féle receptjét...

Tészta március 15.-re

  Mit főzzön az ember március 15-én, amennyiben határidős munkái, otthoni teendői és enni szerető gyermekei vannak? Pl. tésztát 😉 Hozzávalók:...