magdireceptek

Kesutejfölös borsófőzelék lecsóval

Az utolsó adag házi borsónkat készítettem ma el. Régen ettünk borsófőzeléket, pedig nagyon szeretjük. Vegán habarás került bele, de most nem tofuból, hanem növényi tejfölt készítettem kesudióból: a kesudiót összeturmixoltam vízzel és egy kis olajjal, majd tettem bele egy kis sót és teljes kiőrlésű lisztet. Ezt öntöttem bele a vízen párolt hagymára tett és megfőtt borsóra (fűszerek: kömény, só, petrezselyem). 

Felbontottunk egy üveg lecsót, és azt eszünk majd hozzá. 

Ezeket olvastad már?

Mandulás patkó

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 15 dkg finomliszt15 dkg zabpehelyliszt 10 dkg mandula8 dkg kókuszzsír1 csipet só15 dkg aranybarna nádcukor1 tk. foszfátmentes sütőpor —6 evőkanál...

Zabkása forró almaszósszal

vega_pokemontrainer4000

Zab- és rozskása előnyeiről, illetve elkészítéséről már írtam, itt és itt, most csak azért teszem be, mert új ötletem támadt:...

Mézes-mazsolás buci

vega_pokemontrainer4000

Nagyon egyszerű, gyors „félédes” péksütemény, lekvárral vagy házi mogyorókrémmel zseniális 🙂 Hozzávalók: 2 bögre teljes kiőrlésű liszt1 bögre finomliszt1 csipet...