magdireceptek

Humusz-másképp

Bemutattam már céklás, spenótos és natúr humusz is. Most egy főzött verzióját írom le nektek, amely csicseriborsó lisztből készült.

Hozzávalók:

15 dkg csicseriborsó liszt

kb 4 dl víz

1 csokor friss koriander

4 ek. tahini (szezámkrém)

Elkészítés:

A csicserilisztet sűrűre főzzük, majd ízesítjük szezámkrémmel, sóval, friss, összevágott korianderrel. Lehet kenyérre kenve fogyasztani, de mártogatni is remekül lehet belőle, ill. megtölthetünk vele paprikát, paradicsomot is.

Ezeket olvastad már?

Epres szivek

vega_pokemontrainer4000

Mivel itt az eperszezon, ezért kiolvasztottam két doboz epret a mélyhűtőből, hadd fogyjon.  Időm továbbra sincsen sok (sőt…), éjjel egy...

Búzacsírás, négy magvas panír

vega_pokemontrainer4000

Ma a vegán panírba tettem búzacsírát és magokat is. Egyébként a szokásos módon készítettem a rántott padlizsánt: vízbe áztattam a...

Mustáros-füstölt tofus batyu

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom kelt tésztás „csemege”, mi most egy krémleves betéteként ettük.  Hozzávalók: 25 dkg füstölt tofu6 ek. ecet nélküli mustár—45...